avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Buna ziua,
Am urmatoarea problema.
Maine sunt chemat la dezbaterea succesiunii bunicului din partea tatalui.
Situatia e in felul urmator:Mama s-a despartit de tatal meu pe cand eu aveam doar 1 luna ,timp de 32 ani (adica pana in prezent) nu mi-am cunoscut tatal si nici bunicii din partea lui.El s-a recasatorit si am un frate vitreg.
Taral meu a murit in feb 2012.
Bunicul din partea tatalui a murit pe 27 iunie 2013.
Acum sunt chemat la succesiune de catre fratele vitreg si bunica pentru dezbaterea succesiunii din partea bunicului.
Nu am stiut pana acum o saptamana de moartea bunicului ,deci nu am facut nici o declaratie la notar ca accept mostenire nici pentru tata , nici pentru bunic pentru ca nu am stiut ca trebuie sa fac asta.
Eu ca si mostenitor imi doresc partea mea , macar atat.Pentru ca in 32 ani nu am avut nici macar un salut din partea lor .
Fratele vitreg si bunica cu siguranta nu vor sa imi dea ceva. Deci in mod clar maine nu nevom intelege la notar.
Intrebarile mele sunt :
1.Nu am acceptat expres mostenirea in cele 12 luni , mai pot face ceva acum ?
2.Nu inteleg un lucru , daca un termen de 12 luni nu accept expres mostenirea imi pierd dreptul la mostenire insa nu pot sa renunt la mostenire decat in forma judiciara?
3.Sa zicem ca maine nu ne intelgem amiabil la notar , adica nu imi vor da nimik.Dar nici nu le semnez nimik de bunavoie si gratis. Vor putea sa dezbata fara mine mostenirea ?

Multumesc si as aprecia un raspuns cat mai urgent .
Cel mai recent răspuns: nicoflax , utilizator 15:19, 18 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu mostenirea; oare mi-am pierdut drepturile? silentk6 silentk6 Buna ziua, am 21 de ani, sunt din Cta si am cateva intrebari cu privire la o mostenire. Mentionez ca nu am avut deloc bani de consultanta juridica, deci cu ... (vezi toată discuția)
Ajutor- succesiune complicata Roxana341 Roxana341 Buna ziua, Am intampinat probleme cu o succesiune mai complicata si va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Situatia este urmatoarea, Bunicii din ... (vezi toată discuția)
Mostenire MadaPetrache MadaPetrache Tatal meu este cel mai mic dintre fratii sai si cel care a ramas in casa parinteasca. Dupa moartea tatalui sau a fost dezbatuta mostenirea. Toti fratii sai au ... (vezi toată discuția)