avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de risc maternal

Daca poate cineva sa ma ajute as avea si eu o nelamurire in legatura cu concediul de risc maternal. As vrea sa stiu daca iau acest concediu de 120 de zle(mi s-a propus la serviciu) pot sa iau apoi concediul de maternitate de 126 de zile?si dupa el cel de 2 ani pentru cresterea copilului?mi se platesc toate?si cel de 2 ani?(mentionez ca lucrez de 4 ani in cadrul aceleiasi firme).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 08:37, 19 Mai 2009
multumesc, am sa vad ce pot sa rezolv, acum sunt la servici si ies abia la 19(lucrez 12h)
cu medicul maine pot sa vb abia
Nu am avut de ales a trebuit sa semnez obligatoriu declaratia care suna cam asa: subsemnata...cnp...angajata a...in urma informarii medicului de medicina muncii inregistrata cu nr...declar pe propria raspundere pt locul de munca si programul de lucru stabilit pe care il accept.
Se poate sa am probleme mai departe din cauza acestei declaratii?

Va multumesc!
:offtopic: Interventie moderator
#para24
Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
Nu are ce sa se intample insa daca, doamne fereste aveti probleme de sanatate cu sarcina si vi se intampla ceva in timpul programului de munca, angajatorul pare sa se exonereze de vina cu aceasta declaratie semnata de dvs. Practic v-ati dat acordul, in urma informarii de catre angajator ca aveti riscuri la locul de munca, sa lucrati in aceleasi conditii.
Va sfatuiesc din nou sa luati legatura cu medicul dvs de familie si/sau specialist.
Angajatorul v-a anuntat ca nu va poate modifica programul de lucru si nici sa va acorde vreo facilitate conform legislatiei in vigoare. Angajatorul trebuia sa informeze medicul de medicina muncii asupra riscurilor existente si acesta face un raport si va aproba concediul de risc maternal. Apoi, cu raportul respectiv, mergeti la medicul de familie sa va dea certificatul medical, i nbaza caruia veti primi indemnizatia de concediu pentru risc maternal.

Angajatorul informeaza si ITM-ul ca are o angajata in concediu de risc maternal.

Si partea dureroasa este ca acest concediu de risc maternal va va miscora baza de calcul la indemnizatia de concediu de materniatate si apoi implicit pe cea pentru indemnizatia pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani.

Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2009
Rubia Rubia, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Acordare concediu risc maternal livia456 livia456 Buna ziua, As dori sa stiu care este procedura de acordare a concediului de risc maternal. Documente, persoane/departamente unde se depun. Multumesc (vezi toată discuția)
Risc maternal ili47 ili47 Cat primeste in mana o viitoare mamica ,angajata cu program de 4 ore,cu minim pe economie pentru concediu de risc maternal si pe urma pentru concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate ynna25 ynna25 buna ziua,am si eu o intrebare cine ma poate ajuta?am fost plecata din tara la munca,dupa ce m-am intors mai mult timp nu am lucrat nicaieri si acuma sunt ... (vezi toată discuția)