avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sicane de vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sicane de vecin

buna seara,
locuiesc intr-un bloc la etajul3/4. Vecinul de 'deasupra' si-a montat aparat AC anul trecut in luna august caci sta tot anul in Italia, mai putin aceasta luna. Toate ok, dar dupa ploile din toamna am constatat ca neavand scurgere la streasina, apa de pe acoperisul vecinului se scurge de pe aparatul AC pe peretele meu si apoi pe fereastra, caci acest aparat e montat deasupra ei. Deja am probleme, caci dupa apa scursa permanent din topirea zapezii (are acoperis din internita ce retine zapada si se topeste incet, nu cade) si atatea ploi, varul decorativ de deasupra ferestrei s-a dus si observ ca imi afecteaza si tencuiala. I-am spus situatia acum 2 saptamani spunand ca 'sa vad ce pot face' si n-a facut nimic, azi mi-a taiat-o ca nu poate, si daca nu-mi convine sa-i dau bani sa puna stresini...
p.s.-asociatia de proprietari nu e o solutie
Va rog, parerea dvs.
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:30, 18 August 2014
Mediere sau instanta, actiune cu obligatia de a face.
Avand in vedere ca locuiti in imobil de locuit in comun,una dintre solutiile de urmat era implicarea presedintelui de asociatie,care detine autoritatea si competenta sa aplice dispozitiile in vigoare referitoare la utilizarea de catre proprietari a partii comune,avand in vedere ca AC este instalat pe fatada imobilului respectiv partea comuna
Daca nu agreati implicarea asociatiei de proprietari,puteti analiza disp
L nr 230/2007 Art. 18
În cazurile în care în clădirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriaşi împiedică,
cu bună-ştiintă şi sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit, creând prejudicii
celorlalti proprietari ori chiriaşi, după caz, proprietarii sau reprezentantul legal al
acestora pot solicita instantei să hotărască măsurile pentru folosirea normală a clădirii,
precum şi plata daunelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Picatura stresinii- obligatie de a face-drept de servitute prin prescpritia de 30 ani mormelvio mormelvio Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea invocarii unei exceptii cu privire la uzucapiunea dreptului real dedus judecatii, intrucat aceasta ... (vezi toată discuția)
Administrator/politie nini02 nini02 Am o problema: odata cu topirea zapezii de pe terasa blocului, a inceput sa imi ploua in casa (stau la ultimul nivel, iar terasa nu a fost reparata), asa ca ... (vezi toată discuția)
Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)