avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare acordare indemnizatie de conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare acordare indemnizatie de conducere

Buna seara. Sunt medic primar intr-un spital privat, unde lucrez de 26 de luni. De17 luni sunt si director medical, moment din care la salariul negociat ca medic primar mi s-a acordat si o indemnizatie de conducere. In luna iunie ,in urma unei neintelegeri intre partile partenere la afacerea medicala, aparatura de pe sectia pe care imi desfasuram profesia de medic a fost retrasa. Ca urmare toti salariatii sectiei au fost redistribuiti pe alta sectie . S-a emis un act aditional la contractul meu individual de munca prin care se specifica ca incepand cu luna iunie sunt director medical si medic primar pe alta sectie, act pe care l-am sermnat .In acest act aditional se specifica ca restul clauzelor contractului individual de munca raman neschimbate.
In data de 13 august am primit o decizie semnata de administratorul firmei prin care am fost instiintata ca incapand cu 1 august nu se mai acorda indemnizatia de conducere din considerente financiare. Tot in 13 mi s-a dat si un act aditional la contractul individual de munca prin care se specifica, ca salarul meu revine la cel de medic primar, pe care l-am avut anterior acordarii indemnizatiei de conducere, in rest toate celelalte clauze ale contractului indivial de munca ramanand neschimbate. Nu l-am semnat.

Prima intrebare : ce implica nesemnarea actului aditional, si cat pot sa nu-l semnez?

A doua intrebare : prin mutarea mea pe alta sectie , intrucat pe aceasta nu-mi pot desfasura profesia de medic de specialitatea mea, in cazul demisiei mele din functia de director medical ce se intampla?

A treia intrebare : intrucat sectia mea a fost desfintata nu din cauza ca nu am avut adresabilitate, nu din vina mea ca angajat, daca imi dau demisia din functia de director medical aceasta nu implica concedierea mea "nu din vina salariatului " ?

A patra intrebare : este corecta anuntarea mea in 13 august a unei decizii luate ( unilateral ) in 1 august ?

Multumesc.
Prima intrebare : ce implica nesemnarea actului aditional, si cat pot sa nu-l semnez?
Raspuns: Nu exista o limita in timp a refuzului de a semna actul aditional. Sau, cu alta ordine de iedi, nu exista un termen limita pana la care sa va exprimati vointa de a semna/a nu semna nu act aditional.

A doua intrebare : prin mutarea mea pe alta sectie , intrucat pe aceasta nu-mi pot desfasura profesia de medic de specialitatea mea, in cazul demisiei mele din functia de director medical ce se intampla?
Raspuns: Inceteaza raporturile de munca.

A treia intrebare : intrucat sectia mea a fost desfintata nu din cauza ca nu am avut adresabilitate, nu din vina mea ca angajat, daca imi dau demisia din functia de director medical aceasta nu implica concedierea mea "nu din vina salariatului " ?
Raspuns: Demisia si sanctionarea disciplinara sunt doua modalitati diferite de incetare a contractului de munca.

A patra intrebare : este corecta anuntarea mea in 13 august a unei decizii luate ( unilateral ) in 1 august ?
Raspuns: Demisia isi produse efecte de la data la care ati adus-o la cunostinta angajatorului.
Cu alte cuvinte, depunerea demisiei in 13 august nu poate produce efecte incepand cu 1 august. Ati adus la cunostinta angajatorului intentia de a demisiona in data de 13 august.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional cim pentru promovare functie fara salariu modificat Nina_C Nina_C Buna ziua Lucrez intr-o institutie administrata de stat. Am dat concurs de promovare in functie asta toamna impreuna cu mai multi colegi. Am primit decizia de ... (vezi toată discuția)
Schimbare in functie si diminuare salar - angajata gravida! oanaelena88 oanaelena88 Buna ziua! Sunt insarcinata in 11 saptamani...din data de 29 iulie pana pe 31 august 2014 am avut concediu medical datorita problemelor din sarcina. Pe data de ... (vezi toată discuția)
Este legal sa muncesti doar 4 ore din economie in conditiile in care s-au facut angajari? craciunescu_1981 craciunescu_1981 Buna ziua.Problema se pune in felul urmator.Saptamana trecuta avand in vedere ca suntem in criza,s-au facut 4 angajari.Mentionez ca lucrez la stat si apartin ... (vezi toată discuția)