avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 186 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Alte venituri
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Alte venituri

as dori sa stiu, daca fac meditatii sau am alte colaborari cu diferite institutii ce declaratii trebuie sa depun la fisc? Cum trebuie sa procedez?
Colaborez cu o firma care are nevoie de serviciile mele de 3-4 ori pe an. Firma mi-a spus ca pentru sumele de bani( 100 ron-150 ron) pe care mi le da nu plateste impozit, intrucat nu am incheiat un contract de colaborare si nici nu isi doreste. cum trebuie sa procedez pentru a fi in legalitate?
Cel mai recent răspuns: GEORGETA CHARALAMPOUS , Avocat 15:24, 23 August 2014
Sunteti inregistrat ca PFA sau activati sub o alta forma declarata?
In principiu, daca facturati aceste servicii, aveti obligatia sa depuneti declaratie anuala de venit. La aceste venituri veti achita impozit, cass si cas (art. 296(21) Cod Fiscal). Dati-mi mai multe detalii referitor la forma sub care profesati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborare cu o firma externa - cum pot face sa evit pfa? sabrina_ionescu sabrina_ionescu Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog frumos, cu un sfat referitor la cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie: Vreau sa incep o colaborare cu o ... (vezi toată discuția)
Limita pe ora la contracte de prestari servicii lauricafl lauricafl Buna ziua. Poate cineva sa imi spuna daca la contractele de prestari servicii este limita de 150 lei pe ora, sau nu? Se plateste si sanatate, sau doar ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii intre pers. fizica si srl .... ce implicatii sunt? Tavya Tavya Buna ziua Se poate incheia contract de prestari servicii intre persona fizica si SRL pt activitati de barman (prepararebauturi si incarasi)? Ce taxe ar ... (vezi toată discuția)