avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Taxã de constatare !
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Taxã de constatare !

Bună seara,

Mi s-a stricat aspiratorul relativ nou ( are doi ani, garanție expirată).
Am găsit un atelier de reparații de aparate electrocasnice, ducându-mi aspiratorul acolo, normal, în speranța că va putea fi reparat. Abia am intrat pe ușă, ” meșterul ” îmi spusese cum că trebuie să plătesc 15,00 lei taxă de constatare ! Normal, am plătit-o, desigur, neprimind chitanță. Ziua următoare îmi spune că aspiratorul poate fi aruncat, fiindcă reparația ar costa cât ar costa unul nou.

Această așa zisă taxă de constatare este ceva normal ? Am avut probleme cu televizorul și calculatorul. Acestea mi-au fost reparate, plătind contravaloarea reparației, dar nimeni nu mi-a cerut acea așa zisă taxă de constatare.

”Meșterul ” în cauză, după câte am văzut, are multe aparate electrocasnice în atelierul său.Dacă pretinde din partea fiecărui client această taxă, ne putem închipui ce bani frumoși face fără muncă, desigur.

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 00:10, 20 August 2014
ethel a scris:

Dacă pretinde din partea fiecărui client această taxă, ne putem închipui ce bani frumoși face fără muncă, desigur.

In mod cert castiga banii muncind iar dvs. aveati posibilitatea sa solicitati chitanta pentru banii dati pe constatare.

In multe unitati prestatoare de servicii este afisat un anunt cu privire la solicitarea bonului fiscal chiar daca eliberarea BF este o obligatie conform legii.

De cate ori ati primit BF cand ati cumparat paine? Ati solicitat vreodata BF? Cunoasteti faptul ca distribuitorii/vanzatorii de paine au obligatia sa inmaneze bon fiscal chiar si pentru o paine? Si ei fac "bani frumosi"!

Constatarea unui defect se poate face atat gratuit cat si contra unei taxe, depinde de politica service-ului sau a "mesterului".
De regula nimeni nu presteaza un serviciu in mod benevol.

Daca cei care v-au reparat televizorul si calculatorul nu v-au perceput o taxa de constatare atunci va puteti considera un norocos, asa cum v-am spus mai sus, putini "mesteri" fac constatari gratuite.

Da, știu că puteam cere chitanță pentru acea taxă. Dar mă miră faptul că niciodată nu am întâlnit acest fenomen, părându-mi ciudat acest lucru. Faptul că acel ” meșter ” percepe acea taxă, nu este menționat niciunde.

Desigur, prostia, domnia și neinformarea, sau, mai bine spus, ignoranța - acesta, în cazul meu, se plătesc !

Vă mulțumesc pentru răspuns.
Daca v-a cerut taxa de constatare in mod sigur avea afisat pe undeva aceasta informatie.

Ca nu elibereaza chitante este alta poveste din care facem cu totii parte, nici doctorii nu elibereaza chitanta pentru banii primiti de la pacienti pentru "taxa de constatare"!;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond reparatii la bloc Volentir Mircea Volentir Mircea Cand in listele de plata lunare sunt prevazute sume si pentru fondul de reparatii, in chitantele ce se elibereaza proprietarilor trebuie sa se specifice in ... (vezi toată discuția)
Plata interfon dddgab dddgab In blocul nostru firma de service interfon a facut oferta pentru un pret fix pe apartament (3 lei/ap). In contract este trecuta suma totala adica 288 lei (pt ... (vezi toată discuția)
Judecata dflorin3 dflorin3 Buna ziua. Prietena mea lucreaza intr-un magazin de electrocasnice...foarte renumit la noi. Problema este urmatoarea: Anul trecut in Decembrie 2013,la o ... (vezi toată discuția)