avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic OUG 4/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic OUG 4/2010

Doresc sa stiu daca am fost in somaj tehnic cf. OUG 4/2010, avand suspendare de CIM cu plata a 75% din salariul functiei pe care o am, dar in mare parte din aceasta perioada am fost la serviciu, dar fara sa semnez condica, aceasta perioada imi poate fi recunoscuta ca vechime in specialitate? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:28, 22 August 2014
Perioada pentru care salariatii ale caror contracte individuale de munca sunt suspendate si angajatorii acestor salariati sunt scutiti de plata contributiilor de asigurari sociale datorate potrivit legii, constituie stagiu de cotizare fara plata contributiei si nu vechime in specialitate.

Insa potrivit art.49 alin.3 C.mun. : Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic say say Somajul tehnic constituie vechime in munca, care este reglementarea legala? (vezi toată discuția)
Concediu pt formare profesionala si vechimea in munca ana_is ana_is In perioada 01.01.2003-01.01.2008 am fost angajata ca medic rezident cu contract de munca pe perioada determinata de 5 ani la un spital. Intre ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic Pop I Pop I Perioada somajului tehnic este luat in considerare ca vechime la calculul pensiei? (vezi toată discuția)