avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am participat la furt calificat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am participat la furt calificat

Am fost complice la un furt calificat eu avand varsta de 17 ani, cum se spune am stat de 6 la geamul aparatamentului specific eu nu am intrat in aparatament iar paguba este destul de mare in primu rand am cooperat cu politia am avut buna intentie sa returnez o parte din bani persoane bagubite iar el nu a aceptat , in cazul acesta ce pedeapsa as lua ?
E greu de spus deoarece depinde de multe lucruri.
La furt din apartamente pfoblema se pune in mod diferit fata de furturile celelalte.
Fiind insa minor aveti sanse la o pedeapsa cu suspendare daca nu exista riscul de a comite noi infractiuni.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

E greu de spus deoarece depinde de multe lucruri.
La furt din apartamente pfoblema se pune in mod diferit fata de furturile celelalte.
Fiind insa minor aveti sanse la o pedeapsa cu suspendare daca nu exista riscul de a comite noi infractiuni.


NCP a restructurat complet sistemul sanctionator pentru infractiunile comise de minori cu varsta intre 14 si 18 ani, astfel, singurele sanctiuni penale ce pot fi aplicate fiind masurile educative, chiar daca, pe parcursul procesului penal, infractorul minor devine major.
Minorului care raspunde penal i se poate aplica fie o masura educativa neprivativa de libertate(stagiul de formare civica, supravegherea, consemnarea la sfarsit de saptamana, asistarea zilnica), fie o masura educativa privativa de libertate(internarea intr-un centru educativ, internarea intr-un centru de detentie).
NCP a renuntat la sistemul "penal" al justitiei pentru minori, care sanctiona cu pedepse si masuri educative, adoptand sistemul "nepenal" in care minorilor li se pot aplica ca sanctiuni, numai masuri educative, axandu-se pe prevenirea comiterii de noi infractiuni, prin reintegrarea sociala a minorului care a comis o infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de telefon iisusvine iisusvine Buna seara. Sunt minor, un prieten de-al meu a furat un telefon si eu am picat complice fara sa stiu ca el a furat acel telefon, in fine, trecand peste sunt ... (vezi toată discuția)
Masura educativa vs condamnare minor geo-vem geo-vem Care este diferenta intre o masura educativa aplicata unui minor,(internare intr-un centru de reeducare )si o condamnare aplicata minorului(pedeapsa cu ... (vezi toată discuția)
Minor in curs de judecată penal de 13 ani Daniela Ali Daniela Ali Buna ziua, A-și dori sa stiu daca un minor de 15 ani cand a fost comisa fapta cu partea de intimat inculpat in proces de 13 ani fara antecedente penale poate ... (vezi toată discuția)