avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am aruncat cu hamburgerul in procuroare...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am aruncat cu hamburgerul in procuroare...

Am un proces penal, in care sunt parte vatamata.
Procurorul de caz tergiverseaza aflarea adevarului de 2 ani, dupa ce pt. anumite persoane a facut dijungerea si a dispus deja NUP din lipsa de probe. Nu-mi raspunde la cerere pt. expertize, audieri martori, etc.

M-am dus la el in birou, m-am enervat ca mananca in fata mea si ca-mi raspundea in bataie de joc, ambigiu 'formulati cerere, si noi va vom raspunde (ea nu a raspuns de 2 ani la cele anterioare)...

asa ca ... la nervi i-am luat hamburgherul dupa masa si i l-am aruncat fix in fata. iar sticla de cola am desfacut-o am aruncat-o pe jos. si am iesit din biroul ei.

nu am injurat-o, nu am amenintat-o, am scuipat si am zis "coruptule!", dar nu are martori ...


Pot pati ceva?

A chemat paza, si am ajuns eu incatusat si palmuit de politisti. Unul mi-a tras un pumn fix in ochi. Am o dovada, am inregistrarea video ... m-am dus cu o camera ascuns la mine, sa pastrez reactia procuroarea.

Am fost azi la IML dar mi-au dat doar 2-3 zile IML, mai ales ca au auzit ca m-a batut politia.


1. Ce pot pati pt. ca i-am dat cu hamburgherul in fata? Va rog nu-mi raspunde de la 2 la 5 ani, ce pe speta, ce se face cu mine in acest caz? Ma va cerceta unul de la curtea de apel ?
2.Pot macar cere alt procuror de caz?

3. are rost sa-mi bat capul cu politistii care m-au palmuit? sau la 3 zile IML aia primesc amenda administrativa si scapa... eventual imi mai fac un dosar penal pt. chestii inchipuite?

4. sa ma mai astept sa primesc bataie?
interventie moderator: @picpic89, va rog sa folositi un limbaj decent.Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 August 2014
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Cel mai recent răspuns: burdy_1 , utilizator 08:26, 28 August 2014
TheThunder49 a scris:

Doamne, eusaisapte, credeţi ceea ce scrieţi?
In primul rând, nu este infractiunea de lovire si alte violente cum indicati dvs.
Acel procuror este investit intr-o functie publica si mai mult este in exercitarea functiunii.

Aici este vorba clar de ultraj si va garantez eu ca nimeni nu va cere proba video pentru veridicitatea celor spuse de procuror.

Daca totul ar fi roz cu sustineti dvs. am avea procurori, judecatori torturati la intuneric, nu? B-)
Domnule PicPic89 apelati la un avocat. Este delicata problema!


citat din Lovire "...orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice..."

citat din Ultrajul
"
(1) Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală
"

"...se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime"

Se pare ca lovirea este o infractiune ce se asimileaza ultrajului deci avem amandoi dreptate.

Fiindca nu exista daune si din cate spune picpic nici probe, depinde de situatie... de aceea sunt de parere ca picpic sa fie precaut

Lovirea nu trebuie sa se produca cu pumnul in bot de fiecare data. Se poate produce si prin aruncarea cu obiecte, impingerea unei persoane pe scari s.a.m.d.

Jurisprudenta. Domnu' Zglobiu a fost acuzat pentru lovire de Traian Basescu si a scapat cu amenda pentru tulburarea linistii si ordinii publice din cate am auzit, dar nu sunt sigur tocmai fiindca nu stiu din documente asta, ci din presa romaneasca... Actiunea este similara, un functionar a fost lovit cu un obiect fara a se cauza daune

Sfatul meu e sa asteptati si sa simtiti cum se misca lucrurile. Cu facutul de dosar penal politistilor asteptati pana se linistesc apele, dar vedeti ca e in lege ca nu puteti face plangere penala dupa doua luni (e mai complicat). Motivul e ca politistii sunt prieteni cu procurorii, si daca faceti plangere impotriva politistilor o sa-i provocati pe procurori. Daca va angajati avocat se poate sa afle procurorii si sa considere ca e o provocare la fel. In final depinde de dumneavoastra ce alegeti, eu doar va dau niste informatie

Chiar daca procurorul a deschis dosar penal nu strica sa asteptati o mica perioada sa intelegeti mai bine situatia. Stati calm ca e ca-n filme, se joaca politistul bun politistul rau si altele...

In fond v-a sarit hamburgerul din mana de nervi... nu sunteti Bin Laden
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
eusaisapte, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu i-a sarit hamburgerul din mana din cata am inteles, ci i-a fost pofta si nu a mai rezistat. L-a luat din mana procurorului cu intentia de a-l manca si atunci s-a intamplat nenorocirea, ca a sarit in fata procurorului. Tot la fel si cu sucul.
Ce sa facem daca e un pofticios...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai este un aspect... Procurorul era in exercitarea atributiilor sau in pauza de masa?! In functie de asta stim daca e ultraj sau lovire... Mi se pare ca le cam combina, lucrul cu masa.
Buna ziua,

Am o intrebare referitoare la aceasta speta: avand in vedere ca procurorul respectiv consuma acel hamburger, deci era - cel putin teoretic - in pauza de masa, se mai considera ca era in timpul exercitarii atributiilor de serviciu?
cgrigoroaia a scris:

Buna ziua,

Am o intrebare referitoare la aceasta speta: avand in vedere ca procurorul respectiv consuma acel hamburger, deci era - cel putin teoretic - in pauza de masa, se mai considera ca era in timpul exercitarii atributiilor de serviciu?

Nu se poate pune problema asta, procurorul era la el in birou, in timpul orelor de program, clar in exercitiul atributiilor de serviciu, mai mult de atat si in cazul in care era pe strada dar fapta era comisa in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu se va retine infractiunea.


Alte discuții în legătură

Ultraj sunyigabi sunyigabi imi poate spune cineva, daca un politist in civil este batut fara motiv intro discoteca, merge ultraj contra bunelor moravuri? (vezi toată discuția)
Ultraj daca injur judecatorul?? aidu aidu Art. 279 alin. (2) Cod Penal: Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui judecător sau procuror, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa pot primi la judecatoria curtea de arges sunt acuzat ... laurentiuionnegrescu38 laurentiuionnegrescu38 Ce pedeapsa pot primi la judecatoria Curtea de Arges sunt acuzat de fapta de ultraj judiciar raportat la amenintare in forma continuata 4 acte materiale ? (vezi toată discuția)