avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Neplata contributie la pensie pentru pfa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Neplata contributie la pensie pentru pfa

Buna ziua!

Am un PFA din ianuarie 2012, iar in iulie 2012 m-am angajat. In cele 6 luni cat nu am fost angajata nu am platit pensia si nici nu am contract cu ei. stiu ca din momentul in care esti angajat nu mai platesti pensia.

intrebarea mea este urmatoarea: pentru cele 6 luni trebuie sa mai platesc pensia daca venitul meu net anual a fost undeva la 3000 RON?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:15, 27 August 2014
Titularul unei P.F.A. care nu este salariat este obligat la plata lunara a C.A.S. in cuantum de 31,3% din venitul realizat dar nu mai putin de 35% din salariul mediu pe economie (pentru 2014 avem 35% x 2298 x 31,3% = 252 prin rotunjire).

in cazul dvs., daca realizati un venit anual (incasari - plati) mai mare de 4 salarii medii pe economie (pentru 2014 avem 4 x 2298 = 9192) trebuie sa platiti C.A.S. pentru lunile in care nu ati fost salariata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe catre stat pfa ecomagazin ecomagazin Am infiintat de 2 saptamani un PFA, nu am angajati. Ma intereseaza ce taxe si impozite se platesc catre stat ? Multumesc (vezi toată discuția)
Pfa la inceput AURELIA-IOANA AURELIA-IOANA Am infiintat un PFA care se ocupa cu produse handmade. As dori sa cunosc cateva detalii cum ar fi: - exista un termen limita pentru a-mi achizitiona casa de ... (vezi toată discuția)
Contributii intreprindere individuala camellia_camy camellia_camy Buna ziua ! Sunt PF inregistrata la finante ca agent asigurari cu retinere la sursa.As dori sa infiintez o intreprindere individua dar nu stiu ce contributii ... (vezi toată discuția)