Buna ziua! Am o I.I. deschisa recent si trebuie sa fac 2angajari; ce acte trbuiesc facute si mai ales unde merg cu ele? Mi s.a spus la itm...alta persoana ca trebuie la somaj si de acolo trimit ei dosarele mai departe... Ajutati.ma si spuneti.mi exact unde trebui sa depun dosarul ptr inceput si ce acte..
1. La Agentia de Soma trebuie sa depuneti "Lista cu locurile de munca vacante".
2. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art. 10.
(1) Angajatorii au obligaţia sã comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncã, în cãror razã îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncã vacante, în termen de 5 zile lucrãtoare de la vacantarea acestora.
...
(3) Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca teritoriale, ocuparea locurilor de munca vacante care au fost comunicate potrivit alin. (1), in termen de o zi de la data ocuparii acestora, in conditiile legii.
Art. 113. - Constituie contravenţie urmãtoarele fapte:
a) nerespectarea prevederilor art. 10;
...
Art. 114.
(1) Contravenţiile prevãzute la art. 113 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) cele prevãzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendã de la 3.000 lei la 5.000 lei;
...
3. Formularul "Lista locurilor de munca vacanate" il procurati de la Agentia de Somaj.
Angajare
mishab
Buna ziua.Am un CMI(cabinet medical individual) si ma intereseaza daca pot sa angajez un medic si in ce conditiimultumesc (vezi toată discuția)