Multumesc anticipat celor ce imi pot da un sfat extrem de util.
Am o oferta de angajare deosebit de avantajoasa si mi s-a dat posibilitatea de a opta intre angajat cu contract de munca sau cu sa-mi fac o microintreprindere. Ce ma sfatuiti? Sa aleg calea clasica si sigura a angajatului? Sau sa incerc microintreprindere? Dpdv financiar, care ar fi solutia mai buna?
Microintreprinderea presupune evidente contabile chiar si in partida simpla,..dar aveti avantajul extinderii afacerii si angajarii de personal.In ce priveste CIM nu sunt prea multe batai de cap.Costurile sunt aproximativ similare.
Nu mi se pare ca ar fi aceleasi costuri si nici obligatii .Angajatii unei microintreprinderi trebuie sa-si primeasca salariile luna de luna,pentru ei se vireaza contributii la bugetele asigurarilor de stat si impozit pe salariu,deci,salariile trebuie acoperite din realizarile firmei,apoi firma insasi are obligatii catre stat,impozite,taxe,tva,comisioane bancare,cheltuieli cu stocuri de marfa,plati catre furnizori,etc.Angajatul isi pune la bataie forta de munca pentru un salariu pe care il va incasa luna de luna de la angajator.Acum,e adevarat ca si asta depinde de angajator.