avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Continuitate indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Continuitate indemnizatie crestere copil

Buna ziua! Prietena mea a fost in concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani pana pe data de 02.08.2014. Pe 26.07.2014 a nascut al doilea copil. Va rog sa ma lamuriti cu privire la procedura ce trebuie urmata. Mai beneficiaza de concediu de sarcina si lauzie(cele 42 zile obligatorii)? Daca da, cine plateste acest concediu? Sau face cerere de continuare a concediului ce crestere copil si primeste in continuare noua indemnizatie calculata pe baza unei adeverinte de la asistenta sociala (in acest caz ce obligatii are angajatorul)? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: diaconu oana , utilizator 15:03, 28 August 2014
1. - Deoarece a nascut al doilea copil inainte de a se termina concediul crestere copil pentru primul copil (CCC1) trece direct din CCC1 in CCC2 fara sa mai beneficieze de concediu de maternitate pentru al doilea copil.
- Indemnizatia pentru CCC2 este aceeasi cu indemnizatia pentru CCC1.

2. Face o cerere catre angajator prin care solicita prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 (ataseaza la cerere o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).

3. Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil se prezinta la Primarie si solicita indemnizatie pentru CCC2 (nu mai este nevoie de alte acte deoarece la are la dosarul pentru indemnizatia pentru CCC1).

4. - Pe perioada de suprapunere, dintre data nasterii a celui de al doilea copil si pana se termina CCC1, va primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar.
- Sa mearga la Primarie sa solicite acesti bani.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nasterea celui de-al doilea copil in timpul concediului de crestere a primului copil andrei_70 andrei_70 O angajata are contractul de munca suspendat pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. Pe 11 mai 2015 trebuia sa revina la serviciu, insa a nascut ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil + nastere noua Anacrsitina Anacrsitina Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti intr-o problema .O salariata cu contract suspendat pentru crestere copil pana la 2 ani,a nascut iar,concediile medicale de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere al doilea copil andreea20ro andreea20ro buna ziua, sunt in concediu crestere copil pana in luna septembrie anul acesta dar sunt insarcinata si in iulie o sa nasc al doilea copil.care sunt procedurile ... (vezi toată discuția)