avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nasterea celui de-al doilea copil in timpul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nasterea celui de-al doilea copil in timpul concediului de crestere a primului copil

O angajata are contractul de munca suspendat pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. Pe 11 mai 2015 trebuia sa revina la serviciu, insa a nascut al doilea copil pe 17 aprilie 2015.
Trebuie sa stea in concediu de lehuzie in intervalul 11.05.2015- 28.05.2015 (data la care s-ar incheia cele 42 zile de lehuzie) sau poate face cerere pentru suspendarea CIM pentru al doilea copil cu data de 11.05.2015?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:49, 8 Mai 2015
1. - Deoarece al doilea copil s-a nascut inainte de a se termina concediul crestere copil pentru primul copil (CCC1) ea va intra direct din CCC1 in CCC2 imediat ce se termina CCC1.
- In aceasta situatie nu va ma beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
- Indemnizatia pentru CCC2 va fi egala cu indemnizatia pentru CCC1.

2. - Face o cerere catre angajator prin care solicita prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 (ataseaza la cerere si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
- Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil se prezinta la Primarie si completeaza cererea pentru indemnizatie pentru CCC2 (nu mai are nevoie de alte acte pentru ca ele se afla la dosarul pentru indemnizatia pentru CCC1)

3. - Pe perioada de cand s-a nascut al doilea copil si pana se termina CCC1 va mai beneficia, pe langa indemnizatia pentru CCC1, de inca 600 lei lunar.
- Pentru aceasta merge la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si completeaza cererea pentru cei 600 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil pana la 2 ani LauraRatiu LauraRatiu Buna ziua Avem o angajata a carei contract individual de munca e suspendat pana in luna iulie 2015, fiind in concediu pt ingrijire copil pana la 2 ani. De ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil + nastere noua Anacrsitina Anacrsitina Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti intr-o problema .O salariata cu contract suspendat pentru crestere copil pana la 2 ani,a nascut iar,concediile medicale de ... (vezi toată discuția)
Nastere la revenire din concediu crestere copil s_cris s_cris buna ziua, am o angajata la firma la care lucrez care trebuie sa revina din concediu crestere copil 2 ani la data de 20 august. dansa ne_a adus la cunostinta ... (vezi toată discuția)