avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... metodologie calculare concediu prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

metodologie calculare concediu prenatal

Hello,

lucrez intr-o institutie de stat, sunt in CIC pentru bb1, si sunt insarcinata cu bb2. as vrea sa opresc CIC-ul si sa intru in concediu prenatal, intrucat este 85% din brut si mi-ar conveni mai mult...dar mi-e un pic teama intrucat nu sunt convinsa ca cei de la noi de la personal calculeaza cum trebuie concediu. Mentionez ca eu am mai avut CIC-ul intrerupt pana in luna februarie 2009, si am avut salariu chiar sume foarte importante.

Dar iata situatia unei colege : a intrat in prenatal la 1 aprilie 2009, si i s-a calculat concediul prenatal luand in calcul veniturile pe ultimele 6 luni. Numai ca are luni in care a avut venituri mai mari de 7200 ron (limita maxima, adica 6 luni *venit mediu pe economie) si luni in care a avut mai putin de 7200 ron. ideea este ca dna de la personal nu a facut media veniturilor, si sa aplice 85%. ci al uat foecare luna in parte a plafonat acolo unde era cazul, si apoi a aplicat 85%...asa s-au pierdut banuti.

caz concret:

octombrie 2008- 11 700 ron (brut)

noiembrie 2008- 12 500(brut)

decembrie - 4 200(brut)

ianuarie - 4 200(brut)

februarie- 4 200(brut)

martie- 4 200(brut)

TOTAL = 41 000/ 6 = 6833 ( este sub plafonul de 7200)

aplicand 85% ar fi trebuit sa primeasca 5808 lei

DAR NU S-A INTAMPLAT ASA.:D

cei de la personal au calculat lunilie octombrei si noimebrie cu 7200 (plafonate) si restul cu 4200 ron, si i-a revint un venit de 4420 RON. #-o#-o#-o

ESTE CORECT????

sper ca ati inteles situatia..ideea este ca as vrea sa pot avea aceste norme metodologice din care sa reiasa ca trebuie facuta media veniturilor pe ultimele 6 luni. Ma puteti ajuta? sau a mai fost cineva in situatie?:">

cu multumiri d'avance,
Cel mai recent răspuns: popeasca , utilizator 07:49, 20 Mai 2009
Dvs nu v-ati pierdut calitatea de salariat cat timp sunteti in concediu pentru cresterea copilului.

Atentie la ce doriti sa faceti. Parerea mea este ca va dezavantajeaza si recomandarea mea ar fi sa continuati cu primul CIC cat e posibil, pentru ca pentru al doilea veti lua mai putini bani.
Daca doriti sa intrerupeti CIC-ul pentru primul copil, se presupune intr-o prima instanta sa reveniti la serviciu (in momentul de fata aveti contractul de munca suspendat). Veniturile care se iau in calcul pentru concediul de maternitate vor fi cele din ultimele 6 luni anterioare datei de intrare in concediu iar cand veti intra in CIC pentru al doilea copil, asa cum specifica si legea, in calcul pentru indemnizatie se iau ultimele 12 luni anterior datei de nastere al celui de-a doilea copil.
neatza!

ok, deci stau cumintica in CIC1.

si pentru ca se ridica o alta intrebare: poate fi cuantumul CIC1 considerat baza de calcul pentru CIC2?

multam fain.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu prenatal osimona osimona Buna ziua, As dori sa stiu daca venitul ptr concediul prenatal este plafonat la o valoarea maxima, asa cum este plafonata indemnizatia de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)
Ajutor - calcul indemnizatie concediu prenatal!!! Gabriela Negrut Gabriela Negrut Va rog sa ma ajutati cu calculul indemnizatiei in urmatoarea situatie: Incepand cu 19 mai 2009 angajata intra in concediu prenatal. In mod normal trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta indemnizatie concediu nastere si lauzie edward_zone edward_zone Sotia mea a nascut in octombrie 2008 dupa care a beneficiat de concediu de maternitate si lauzie de 126 zile timp in care a primit indemnizatia pentru acet tip ... (vezi toată discuția)