avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediator si avocat in aceeasi speta
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediator si avocat in aceeasi speta

Buna ziua,
domnul x in calitate de mediator a participat la o mediere,s-a semnat procesul verbal ca partile nu s-au inteles si problema respectiva se va rezolva in instanta.
Mediatorul poate fi avocat conf cpc in acel proces?
Multumesc!
Nu poate. Este impotriva prevederilor legale.
multumesc,care este art care prevede acest lucru,va rog?
C.proc.civ.
Art. 317: Persoanele scutite de a depune marturie
(1) Sunt scutiti de a fi martori:
1.slujitorii cultelor, medicii, farmacistii, avocatii, notarii publici, executorii judecatoresti, mediatorii, moasele si asistentii medicali si orice alti profesionisti carora legea le impune sa pastreze secretul de serviciu sau secretul profesional cu privire la faptele de care au luat cunostinta in cadrul serviciului ori in exercitarea profesiei lor, chiar si dupa incetarea activitatii lor;
2.judecatorii, procurorii si functionarii publici, chiar si dupa incetarea functiei lor, asupra imprejurarilor secrete de care au avut cunostinta in aceasta calitate;
3.cei care prin raspunsurile lor s-ar expune pe ei insisi sau ar expune pe vreuna din persoanele aratate la art. 315 alin. (1) pct. 1 si 2 la o pedeapsa penala sau la dispretul public.
(2) Persoanele prevazute la alin. (1) pct. 1, cu exceptia slujitorilor cultelor, vor putea totusi depune marturie, daca au fost dezlegate de secretul de serviciu ori profesional de partea interesata la pastrarea secretului, in afara de cazul in care prin lege se dispune altfel.
(3) Vor putea, de asemenea, depune marturie si persoanele prevazute la alin. (1) pct. 2, daca autoritatea sau institutia pe langa care functioneaza ori au functionat, dupa caz, le da incuviintarea.
Legea nr. 192/2006 , Articolul 36 :
Mediatorul nu poate reprezenta sau asista vreuna dintre parti intr-o procedura judiciara ori arbitrala avand ca obiect conflictul supus medierii.
dar un consilier juridic poate fi martor la un divort?

Alte discuții în legătură

Notarul - poate fi martor ? viktorV viktorV 1. Notarul de stat - poate fi martor în procesul civil, tocmai pentru constatarea nulității absolute a înscrisului pentru care el însuși, a semnat ... (vezi toată discuția)
Cine poate fi acceptat ca martor in procesele civile? ContSters310776 ContSters310776 Buna seara Cine poate sa-mi raspunda daca un cuscru poate depune marturie in procesul civil pentru cuscrul sau proces pe care -l are acesta cu niste ... (vezi toată discuția)
Politistul poate fi chemat ca martor? Anagnoste Iulia Anagnoste Iulia Sunt in situatia in care doresc sa am ca martor un politist care a constatat(serv.112) o violare de domiciliu .Poate el avea motiv sa lipseasca de la proces ... (vezi toată discuția)