avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... notarul - poate fi martor ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

notarul - poate fi martor ?

1. Notarul de stat - poate fi martor în procesul civil, tocmai pentru constatarea nulității absolute a înscrisului pentru care el însuși, a semnat încheierea de legalizare (1995) ?
2. Notarul public - poate fi martor în proces, tocmai pentru constatarea nulității absolute a înscrisului pentru care el însuși, a semnat încheierea de legalizare (1996, 1997, 2000, 2002) ?
Cel mai recent răspuns: viktorV , utilizator 20:17, 21 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
C.proc.civ.
Art. 317 - Persoanele scutite de a depune mărturie
(1) Sunt scutiți de a fi martori:
1. slujitorii cultelor, medicii, farmaciștii, avocații, notarii publici, executorii judecătorești, mediatorii, moașele și asistenții medicali și orice alți profesioniști cărora legea le impune să păstreze secretul de serviciu sau secretul profesional cu privire la faptele de care au luat cunoștință în cadrul serviciului ori în exercitarea profesiei lor, chiar și după încetarea activității lor;
2. judecătorii, procurorii și funcționarii publici, chiar și după încetarea funcției lor, asupra împrejurărilor secrete de care au avut cunoștință în această calitate;
3. cei care prin răspunsurile lor s-ar expune pe ei înșiși sau ar expune pe vreuna din persoanele arătate la art. 315 alin. (1) pct. 1 și 2 la o pedeapsă penală sau la disprețul public.

(2) Persoanele prevăzute la alin. (1) pct. 1, cu excepția slujitorilor cultelor, vor putea totuși depune mărturie, dacă au fost dezlegate de secretul de serviciu ori profesional de partea interesată la păstrarea secretului, în afară de cazul în care prin lege se dispune altfel.
....
Mulțumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediator si avocat in aceeasi speta albastrelbyo albastrelbyo Buna ziua, domnul x in calitate de mediator a participat la o mediere,s-a semnat procesul verbal ca partile nu s-au inteles si problema respectiva se va ... (vezi toată discuția)
Cine poate fi acceptat ca martor in procesele civile? ContSters310776 ContSters310776 Buna seara Cine poate sa-mi raspunda daca un cuscru poate depune marturie in procesul civil pentru cuscrul sau proces pe care -l are acesta cu niste ... (vezi toată discuția)
Politistul poate fi chemat ca martor? Anagnoste Iulia Anagnoste Iulia Sunt in situatia in care doresc sa am ca martor un politist care a constatat(serv.112) o violare de domiciliu .Poate el avea motiv sa lipseasca de la proces ... (vezi toată discuția)