avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Asistentii medicali sunt obligati sa fie martori la un ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Asistentii medicali sunt obligati sa fie martori la un proces??

Exista lege prin care un asistent medical este obligat de catre politie sa depuna marturie intr-un proces? Asistentul medical se afla in timpul serviciului.
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 14:16, 8 Februarie 2018
Sunt scutiţi de a fi martori:
slujitorii cultelor, medicii, farmaciştii, avocaţii, notarii publici, executorii judecătoreşti, mediatorii, moaşele şi asistenţii medicali şi orice alţi profesionişti cărora legea le impune să păstreze secretul de serviciu sau secretul profesional cu privire la faptele de care au luat cunoştinţă în cadrul serviciului ori în exercitarea profesiei lor, chiar şi după încetarea activităţii lor;
Persoanele mai sus amintite, exceptand slujitorii cultelor vor putea totuşi depune mărturie, dacă au fost dezlegate de secretul de serviciu ori profesional de partea interesată la păstrarea secretului, în afară de cazul în care prin lege se dispune altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notarul - poate fi martor ? viktorV viktorV 1. Notarul de stat - poate fi martor în procesul civil, tocmai pentru constatarea nulității absolute a înscrisului pentru care el însuși, a semnat ... (vezi toată discuția)
Mediator si avocat in aceeasi speta albastrelbyo albastrelbyo Buna ziua, domnul x in calitate de mediator a participat la o mediere,s-a semnat procesul verbal ca partile nu s-au inteles si problema respectiva se va ... (vezi toată discuția)
Cine poate fi acceptat ca martor in procesele civile? ContSters310776 ContSters310776 Buna seara Cine poate sa-mi raspunda daca un cuscru poate depune marturie in procesul civil pentru cuscrul sau proces pe care -l are acesta cu niste ... (vezi toată discuția)