avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... lnselaciune la casa de amanet
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

lnselaciune la casa de amanet

Buna ziua!

Lucrez la o casa de amanet si am probleme cu un client care a adus un lant, doar pe deasupra aur iar in interior cu pilitura. Contractul e facut pe 30 zile si este inca valabil. As vrea sa merg la politie sa fac plangere, dar mi-a spus cineva ca atata timp cat este inca valabil contractul nu se poate incepe procedura de recuperare a banilor. Am sunat clientul si a zis ca nu stia ca e asa si ca o sa vina sa-l ridice. La firma avem toate filmarile, acesta incercand sa mai dea un lant la fel si la alt punct.
Ce credeti ca as putea sa fac? Va rog sa-mi raspundeti. Este vorba de o suma destul de mare si nu mi se pare normal sa o platesc eu.
L-am sunat si a zis ca vine saptamana viitoare. A zis ca e din aur. El este din aur dar este umplut cu pilitura. Deci jumate din gramaj este altceva. credeti ca ar fi bine sa astept pana saptamana care vine sa vad daca il ridica?
asteptati.
Multumesc!
Daca e pilitura de fier se testeaza foarte usor. Tot ce va trebuie e un magnet. Aurul nu e atras de magent (ma rog nu de magnetii comerciali), daca e pilitura de cupru, aluminiu, etc. at e o problema deoarece doar fier, nichel si cobalt sunt atrase de magnet. O metoda buna de verificat pe viitor ar fi sa testati exact la fel ca Arhimede, scufundati x grame de aur in lichid si vedeti cu cat se mareste volumul acestuia (atentie sa fie tot de atatea karate si sa nu aiba bule de aur) :). SI eu va sfatuiesc sa asteptati, posibil ca omul sa nu fi stiut si sa fi fost si el pacalit in trecut la randul lui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma amuza cand vad cum va ,,scapa" un alt aspect : ca tipul, teparul, e mai istet decat cei de la casa de amanet.
Ce se face casa de amanet daca la expirarea perioadei vine tipul sa-si rascumpere lantul si constata ca vreti sa-i dati un junk (un gunoi!), ceva ce nu aduce nici pe departe cu lantul de aur pe care vi l-a lasat el zalog?!
Cum dovedeste asta? Simplu: profita de prostia celor de la casa de amanet si scoate chitanta unde, ATENTIE! lucratorul casei de amanet a scris, lant aur, X grame, Y carate, model... cu pandativ (adica medalion)...etc, etc...
Asa-i ca scenariul meu, perfect posibil, este din alt film?
Sigur, puteti sa va adresati organului de politie, doar ca ati putea avea o mica problema : asa, usor-usor, sa ajungeti din escrocat, escroc :yes:
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2014
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Inselaciune - amanet anonim85 anonim85 Buna ziua! Lucrez la o casa de amanet si in sept am depus o plangere pentru o inselaciune. O persoana a lasat in amanet ( in regim de amanet, nu de vanzare) un ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ..! Florentina-Elena Florentina-Elena Buna seara. Am o problema si as dori sa ma lamureasca cineva care a fost patit ca si mine despre acest aspect . Lucrez la o casa de amanet si in urma cu o ... (vezi toată discuția)
Am amanetat o bijuterie despre care nu stiam ca e falsa blecota blecota in urma cu ceva timp am achizitionat de la o persoana o bijuterie despre care am fost convins ca este din aur, am verificat-o la bijutier si am fost convins ... (vezi toată discuția)