Buna ziua!
Lucrez la o casa de amanet si am probleme cu un client care a adus un lant, doar pe deasupra aur iar in interior cu pilitura. Contractul e facut pe 30 zile si este inca valabil. As vrea sa merg la politie sa fac plangere, dar mi-a spus cineva ca atata timp cat este inca valabil contractul nu se poate incepe procedura de recuperare a banilor. Am sunat clientul si a zis ca nu stia ca e asa si ca o sa vina sa-l ridice. La firma avem toate filmarile, acesta incercand sa mai dea un lant la fel si la alt punct.
Ce credeti ca as putea sa fac? Va rog sa-mi raspundeti. Este vorba de o suma destul de mare si nu mi se pare normal sa o platesc eu.
Ma amuza cand vad cum va ,,scapa" un alt aspect : ca tipul, teparul, e mai istet decat cei de la casa de amanet.
Ce se face casa de amanet daca la expirarea perioadei vine tipul sa-si rascumpere lantul si constata ca vreti sa-i dati un junk (un gunoi!), ceva ce nu aduce nici pe departe cu lantul de aur pe care vi l-a lasat el zalog?!
Cum dovedeste asta? Simplu: profita de prostia celor de la casa de amanet si scoate chitanta unde, ATENTIE! lucratorul casei de amanet a scris, lant aur, X grame, Y carate, model... cu pandativ (adica medalion)...etc, etc...
Asa-i ca scenariul meu, perfect posibil, este din alt film?
Sigur, puteti sa va adresati organului de politie, doar ca ati putea avea o mica problema : asa, usor-usor, sa ajungeti din escrocat, escroc :yes:
~ final discuție ~