avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru o magazie si un gard ....sunt in tribunal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru o magazie si un gard ....sunt in tribunal

Buna ziua tuturor !
Am nevoie de un sfat care m-ar putea ajuta sa ies cu bine din urm. situatie:
in anii 2008-2009 am construit FARA AUTORIZATIE o anexa (magazie pt. lemne, scule de gradina), un acoperis intre casa si aceasta magazie, si am refacut gardul dintre noi si vecinul din fata proprietatii (gard "peticit" cu sarma, scanduri , noi l-am facut din tabla pt. ca am fost muscata in propria curte de cainii vecinului ).
In 2013 vecinul cu pricina m-a reclamat la Urbanism.Am luat amenda 1000 lei(pe care i-am achitat)si am avut un an termen sa intru in legalitate, dar din cauza costurilor foarte mari nu am reusit sa fac autorizatie si Urbanismul m-a bagat in tribunal.

Mentionez ca pentru casa am autorizatie, am cadastru.
Magazia si acoperisul sunt facute din materiale refolosibile(scandura din paleti,acoperite cu tabla folosita) , nu are fundatie , instalatii, nu este lipita de casa magazia, nu incurca, nu umbreste , nu deranjeaza pe nimeni(este constatarea expertului trimis de tribunal).
Din 2010 sunt divortata, lucrez pt. un salariu minim pe economie,am un copil in facultate cu taxa, deci sunt intr-o situatie disperata , de aceea va rog sa ma sfatuiti, ce pot face , sa nu-mi demoleze anexa si gardul respectiv ?
Exista posibilitatea legala ca primaria sa-mi recalculeze impozitul , sa platesc din urma ?
Interesanta situatie,nu, pentru o banala anexa, in cazul in care stiti cu totii cum se construiesc case cu etaj ,garaje lipite de casa fara autorizatie?!!

Multumesc fie si numai pentru rabdarea de a citi postarea mea !
Cel mai recent răspuns: danacoman , utilizator 14:56, 1 Aprilie 2015
Pentru datoria fiscală puteți solicita o reeșalonare a acesteia, pentru motivele pe care le-ați prezentat.
În ceeace privește anexa și gardul, ridicate fără autorizație, vi s-a dat un termen de intrare în legalitate. În caz de nerespectare a acestuia, primăria are tot dreptul să solicite demolarea. în instanță ceeace v-a costa în plus.
liamic43-multumesc pt. raspuns !
Vis-a-vis de impozit- sunt la zi cu impozitul pt. casa si teren.
Eu m-am referit la impozitarea din urma a constructiei(magazia respectiva ) fara autorizatie, insa inteleg ca se face in urma unui proces verbal de dare in folosinta, acesta in urma autorizatiei de constructie, deci nu se poate...!am inteles bine ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarele dintre vecini gabriela_12 gabriela_12 BUNA ZIUA ,VA PUN IN DEZBATERE O PROBLEMA DES INTALNITA INTRE VECINI . SE POATE INLOCUI UN GARD CU ALTUL DIN TABLA INALT DE 2 METRI IN DREPTUL GEAMULUI ... (vezi toată discuția)
Amenda ilegala ? bogdangeo bogdangeo Buna ziua ! Am cadastru si intabulare la casa si curte in sector 5 Bucuresti din anul 2000. In luna aprilie 2018 anul acesta am facut reactualizare la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am construit in urma cu 4 ani, lipit de spatele casei ... TironAlex TironAlex Buna ziua! Am construit in urma cu 4 ani, lipit de spatele casei si lipit de gardul comun cu 3 vecini (gard din bca de 15 cm), o anexa cu structura de lemn, ... (vezi toată discuția)