avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Informatii despre proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Informatii despre proprietate

Buna ziua,
Am urmatorea situatie in familie. Parintii sunt divortati si amandoi sunt proprietari ai apartamentului pe care il au. In apartament sta unul din copii celalalt locuind in alta parte. In cazul in care unul din parinti decedeaza cine ramane proprietar asupra apartamentului?
Ce optiuni sunt pentru ca apartamentul sa fie trecut pe numele unuia dintre copii?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 12:58, 2 Septembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Din speta descrisa reiese ca, parintii desi au divortat nu au facut partaj.

Ar fi indicat sa faca si partaj, mai ales daca intre timp unul sau ambii s-a(u) recasatorit.

Si asta deoarece daca unul din ei decedeaza, cota sa de 1/2 din apartament va fi mostenita astfel : 3/4 de copii si 1/4 de sotul supravietuitor (daca intre timp s-a recasatorit), urmand ca dupa deces pe acel apartament sa fie coproprietari sotul/sotia din prima casatorie (1/2 din apartament) , copiii 3/8 din apartament), sotul/sotia din a doua casatorie (1/8 din apartament) .....

Pentru a fi trecut pe numele unuia din copii, in situatia de fata, parintii, de comun acord sa vinda fiecare partea sa copilului care deja locuieste acolo. In acest caz daca unul din parinti decedeaza, apartamentul nu va mai fi mostenit de nimeni, dar va ramane unul din copii fara partea ce i s-ar fi cuvenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! problema este legata de faptul ca parintii mei nu ... Worriedbee Worriedbee Buna ziua! Problema este legata de faptul ca parintii mei nu au facut partaj dupa divortul survenit acum 10 ani si prin urmare au inca impreuna un apartament. ... (vezi toată discuția)
Avem un cuplu casatorit, fara copii. daca sotul mosteneste un ... Benjoo Benjoo Avem un cuplu casatorit, fara copii. Daca sotul mosteneste un apartament de la parinti, in ce conditii ar avea sotia drept la jumatate din bunuri in caz de ... (vezi toată discuția)