avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Tutunul. Cat de legal ar fi daca s-ar inventa astazi?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Tutunul. Cat de legal ar fi daca s-ar inventa astazi?

Este genul de discutie pe care o auzim tot mai des in jur. Chiar daca mass media ignora subiectul, e interesant de vazut cam cum credeti ca ar arata astazi tutunul, daca un contemporan al nostru l-ar inventa chiar sub ochii nostri. Alcoolul, tutunul, ambele fiind surse importante de dependenta, sunt astazi tratate ca niste hobby-uri. Intr-un univers paralel, am vedea lucrurile la fel?

Potrivit acestui grafic (e vorba despre un studiu prin care autoritatile medicale din SUA isi doresc sa clasifice substantele care creeaza dependenta / efecte nocive pentru organism):

[ link extern ]

heroina este drogul care da cea mai mare dependenta si care creeaza cele mai multe efecte nocive pentru organismul uman.

Pe o scala a dependentei, drogurile care creeaza cea mai mare dependenta sunt heroina, cocaina si tutunul. Interesant este ca, potrivit studiului, tutunul este mai puternic pe scala dependentei / efectelor nocive decat cannabis-ul, ecstasy ori LSD-ul. Si totusi, puterea marilor companii producatoare de tutun este prea mare pentru ca legislatiile din intreaga lume sa accepte aceste adevaruri.

Pornind de la aceasta idee, ar fi interesant de vazut daca, inventat astazi, tutunul ar fi integrat imediat in clasa drogurilor de risc mare / mediu. Credeti ca, inventat astazi, tutunul ar fi ilegal? :fight:
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
Alin Popescu, administrator
@elian c

Eu vreau ca, atat cat mai traiesc, sa pot fuma in liniste.
In fond, este impardonabil sa nu ai niciun viciu. :)
Gabriela Pintea a scris:

@elian c

Eu vreau ca, atat cat mai traiesc, sa pot fuma in liniste.
In fond, este impardonabil sa nu ai niciun viciu. :)

Doamna, de unde ati dedus ca sunt impotriva fumatorilor? Impotriva fumatului, da, sunt impotriva.
Fiecare face ce vrea cu viata lui. Cu 2 conditii: sa nu ma otraveasca si pe mine siii ... sa nu consume din impozitele mele pentru sanatatea sa subrezita de fumat.
La sanatate se contribuie,fondul este comun.La un moment dat oricine se poate imbolnavi.
Nu m-ati intrebat pe mine,dar va spun o parere.
Parca un fumator spiritual este OK,nu?
elenaerdei a scris:

La sanatate se contribuie,fondul este comun.La un moment dat oricine se poate imbolnavi.
Nu m-ati intrebat pe mine,dar va spun o parere.
Parca un fumator spiritual este OK,nu?

Nu am inteles cum poate fi un "fumator spiritual"? Termenul ma depaseste!
Pai eu nu puneam problema imbolnavirii din varii motive. Fiecare se poate imbolnavi. Eu nu sunt de acord ca celor ce se imbolnavesc din cauza fumatului, consumului excesiv de alcool, consumului de droguri etc. sa le asigur din munca mea intretinerea. Astfel sar si eu de la inaltime, ajung handicapat si statul - adica populatia - plateste intretinerea mea. Asa fac si acesti consumatori, dar ajung "handicapati" lent. Sa nu credeti ca sunt impotriva acordarii asistentei sociale si medicale acestor persoane! Dar din pretul acestor produse (mai putin al drogurilor) sa intre cota-parte la aceste fonduri.
Asa cum nu sunt de acord ca cei din inchisori sa consume multi bani fara sa prodiuca nimic. Sa fie pusi sa munceasca. Inainte de revolutie (si o perioada si dupa) penitenciarele isi asigurau o buna parte a cheltuielilor din venituri obtinute prin munca celor condamnati.
Este nevoie sa ma explic.Daca tot am glumit.
Adica,un fumator bolnav putin probabil sa fie spiritual(in acceptiunea mea,cel putin).
Avem toti dreptul la o parere.Dv.la fel.
Pentru mine ar fi prea mult,chiar glumind,sa spun ca ma arunc de undeva pentru a deveni handicapat.
Este alegerea fiecaruia de a fuma,de a se droga sau ce mai spuneti.
Ca om,incerc sa-i inteleg pe fiecare.Si sa nu-i condamn.
Daca nu sunteti impotriva lor,atunci nici nemultumit nu puteti fi.
Si va spun si de ce.Am citit special despre aceste lucruri.
Ati auzit de taxa pe viciu?Eu da,dar chiar nu m-a interesat.
Ministerul Sanatatii sustine ca prin aplicarea acestei taxe statul va obtine bani pentru investitii in infrastructura sistemului sanitar public dar si pentru finantarea programelor nationale de sanatate.
Acesti bani se obtin si din pretul de vanzare.De la cine?Sigur nu de la mine sau de la dv, nefumatori fiind.
:bow:

Alte discuții în legătură

Interzicere etnobotanice Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" [b]Radio Zu da panica la etnobotanica. Iubim Viata![/b] Sub aceasta deviza, astazi 14 februarie 2011 ora 13 in Piata Victoriei va avea loc protestul ... (vezi toată discuția)
Miros tigara de la vecin Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, Eu stau la etajul 4 si in fiecare zi simt miros de tigara in balcon sau camera. Mirosul de tigara vine de la vecinul de sub mine, care fumeaza ... (vezi toată discuția)
Cum renuntam la fumat? elga50 elga50 Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la mine si vad ca nu ma pot lasa de fumat....ma apuca disperarea! Voi cum ati facut? Ce ati auzit de la ... (vezi toată discuția)