avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire e-mail
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire e-mail

Buna ziua,

Va scriu in legatura cu o persoana care de mai bine de 18 luni imi trimite o seama de mesaje prin e-mail, fie prin adresa proprie, fie prin diferite clone de adrese @yahoo.com, insa toate de la aceleasi IP-uri (am verificat). Pana acum am in inbox-ul meu peste 180 de mesaje. Pe langa acestea, mai am inca un numar de SMS-uri pe telefon provenite de la aceeasi persoana.

Acestea contin diferite ofense, invective, injuraturi si alte acte cu caracter de hartuire, dupa aprecierea mea, atat la adresa mea, cat si cu referiri la persoane apropiate mie. De asemenea, in repetate randuri mi-a folosit numele si datele personale pentru a-si inregistra cont asemanator cu aceasta adresa de e-mail si intrand in contact cu alti colegi in numele meu.

Stiu cu exactitate cine e persoana in cauza, o (fosta) colega de facultate. Mi-a si trimis un e-mail cu poze de-ale ei, invocand diferite ofense de natura sexuala; chiar intrebat-o fata in fata daca are de gand sa termine.

Mentionez ca in nici un moment nu consider ca am dus vreo actiune care sa fi provocat un astfel de comportament. Dupa modul de comportare si continutul mesajelor, pare a suferi de tulburari psiho-emotionale. Suspectez ca are tendinte erotomaniace, si anume, convingerea deliranta ca persoana careia ii scrie are o idila de natura amoroasa cu aceasta.

Am luat legatura cu mama acesteia, care nu stiu cat de constienta este de gravitatea actiunilor fiicei acesteia, si mi s-a promis ca astfel de comportament nu va mai continua, insa dupa fiecare promisiune, lucrurile au reluat.
Mai mentionez ca nu sunt singurul dintre colegi care au avut astfel de probleme cu ea, insa celorlalti a incetat sa le mai scrie de o vreme dupa ce a fost ignorata total. Desi nu i-am mai raspuns in nici un fel din martie 2009, e-mail-urile nu s-au mai oprit.

Modul agresiv al escaladarii evenimentelor cat si lipsa de predictibilitate a intentiilor acesteia ma face sa ma ingrijorez cu privire la urmatoarele actiuni ale acestei persoane, atat legat de persoana mea, cat si de cei apropiati mie, fie in mediul virtual, fie in cel real, si de aceea apelez la indrumarea dumneavoastra.
Am trimis in urma cu 2 saptamani un mail catre cybercrime@politiaromana.ro insa nu am primit raspuns pana acum.

Am adunat toate e-mail-urile de la ea si as vrea sa stiu in ce masura s-ar putea proba fapta de hartuire prin email-urile respective si care ar fi cea mai buna metoda de abordare in acest sens (carui departament ar trebui sa am adresez, ce probe sa mai adun daca e nevoie).

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: midnight.rain , utilizator 01:11, 4 Iulie 2010
Hartuirea nu este prevazuta de codul penal in vigoare .Va fi in urmatorul cod .
Ideea este ca aceasta ar trebui supusa unor investigatii medicale de specialitate .
Adresati-va politiei de la domiciliul dvs si indicati materialul probator pe care il detineti .
Din cate cunosc si politia capitalei are un serviciu specializat pe astfel de probleme,deci daca sunteti din Bucuresti,ati putea sa va adresati in scris si acestui organism.
Succes !
Va multumesc. Sunt din Cluj-Napoca, de aia ceream indrumare, pentru ca ma indoiesc ca domnii de la sectia x vor sti imediat unde sa redirectioneze un astfel de caz si n-as vrea sa ramana doar o plangere preluata si ramasa in aer pana se decid unde ar trebui plasata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cineva are poze cu mine dezbracata. ajutor! Cristina94 Cristina94 Buna ziua. Desi imi este extrem de rusine de ceea ce va urma sa scriu aici, o voi face. Cineva, nu stiu cine, are poze cu mine dezbracata, care provin cel mai ... (vezi toată discuția)
Ce pot face din punct de vedere juridic pentru ca o persoana sa inceteze a-mi trimite e-mail-uri? adle adle Acum cateva luni am intanlit o persoana careia i-am dat adresa mea de mail. Primesc mailuri de la el cu diferite lucruri frumoase(ma refer la ppt-uri). In ... (vezi toată discuția)
Malware / keylogger frauda Geloo85 Geloo85 Povestea sună cam așa: Am aplicat pentru un job de programator pe olx in alt oras decat cel în care locuiesc si m am mutat intr un apartament închiriat de ... (vezi toată discuția)