avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Profitul reinvestit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Profitul reinvestit

Buna ziua,
O firma cu cod CAEN 6201 (realizarea de soft la comanda) poate beneficia de scutirea impozitului pentru profitul reinvestit pentru achizitia de servere si calculatoare?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 21:42, 6 Septembrie 2014
Buna seara ,
Scutirea de impozit a profitului reinvestit este tratată în Normele modificate ca aplicare la art. 19 indice 4 din Codul fiscal, articol introdus prin O.U.G. nr. 19/2014 – cu aplicare de la 1 iulie 2014.
În primul alineat, art. 19 indice 4 dispune că profitul investit în echipamente tehnologice – maşini, utilaje şi instalaţii de lucru –, astfel cum sunt prevăzute în subgrupa 2.1 din Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, folosite în scopul desfăşurării activităţii economice, este scutit de impozit.
Serverele si calculatoarele nu intra in subgrupa 2.1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profit reinvestit bulzanv bulzanv va rog sa ma lamuriti si pe mine referitor la acesta scutire de profit,la ce avem scutire daca cumparam liesing mijloc de transport (tiruri si remorci pt ... (vezi toată discuția)
Profitul reinvestit Jorjboros Jorjboros Cum se aplica regula profitului reinvestit in cazul achizitionarii(pentru o firma de transport marfuri)a unui autotractor second hand din Germania? (vezi toată discuția)
Profit reinvestit me.elena me.elena Buna ziua La o societate de transport marfa care in perioada 01.07.2014-31.12.2014 a inregistat un profit brut in valoare de 159.000 lei se considera profit ... (vezi toată discuția)