Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Care este abaterea de la Codul rutier pe care ati savarsit-o?
Pe dovada scrie Art. 57 aliniatul 12 sau b...e greu de descifrat!:(
Trebuie sa mai adaug ceva:
Intresectia in care am avut accident era una fara semn de circulatie( fusese rupt cu doua seri inainte intr-un alt accident) si avea doar un semn de cedeaza trecerea vopsit cu alb pe asfalt dar care era slab vizibil din cauza proastei iluminar de pe sosea si a faptului ca soseaua era partial uda.
Masina care m-a lovit venea din stanga mea, pe un drum cu prioritate dar care de asemenea nu era prevazut cu nici un semn, pe stalp sau marcat pe sosea.
Multumesc!
Alexander15 a scris:
Pe dovada scrie Art. 57 aliniatul 12 sau b...e greu de descifrat!:(
Trebuie sa mai adaug ceva:
Intresectia in care am avut accident era una fara semn de circulatie( fusese rupt cu doua seri inainte intr-un alt accident) si avea doar un semn de cedeaza trecerea vopsit cu alb pe asfalt dar care era slab vizibil din cauza proastei iluminar de pe sosea si a faptului ca soseaua era partial uda.
Masina care m-a lovit venea din stanga mea, pe un drum cu prioritate dar care de asemenea nu era prevazut cu nici un semn, pe stalp sau marcat pe sosea.
Multumesc!
Probabil este vorba de art. 57 aliniat (2) din Codul Rutier care prevede:
Art. 57. -
(1) La intersecţiile cu circulaţie nedirijată, conducătorul de vehicul este obligat să cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreaptă.
(2) La intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare, semafoare sau de către poliţistul rutier, conducătorul de vehicul este obligat să respecte semnificaţia sau indicaţiile acestuia.
In cazul in care starea de fapt era cea a unei intersectii nedirijate Dvs. aveati prioritate (vezi art. 57 alin. (1) mai sus reprodus. Insa trebuie sa dovediti aceasta stare de fapt.
Numai bine va doresc