Anul trecut in Decembrie am avut un accident destul de urat, in masina mea a existat si o victima si astfel mi s-a dechis dosar de urmarire penala.
In momentul de fata dosarul e la procuratura cu decizie de neincepere si astept sa-mi comunice incheierea.
Intrebarea mea este urmatoarea, politia o sa-mi suspende permisul pe 3 luni de zile+examen, din cate am inteles de la ei.
Eu la data accidentului am bneficiat de o dovada pentru 15 zile cu posibilitate de prelungire.Dovada a fost valabila pana pe 06.01.2009 si nu am mai prelngit-o.Am inteles, tot de la politie, dar fara sa-mi dea dovezi concrete sau un articol din codul rutier, ca daca au trecut 120 zile de la expirarea dovezii si eu nu am prelungit-o, in momentul in care o sa ma duc sa-mi intocmeasca procesul verbal ar trebui sa-mi inapoieze si permisul.
Daca am avut dovada de circulatie pentru 15 zile, de pe 22.12.2008 pana pe 06.01.2009, pe care nu am mai prelungit-o pe perioada cercetarilor, acum la incheierea cercetarilor...sa zicem 01.06.2009...adica la mai bine de 4 luni cand mi se va emite procesul verba mi se va retine permisul de conducere pe inca 90 zile sau perioada in care am stat fara permis va fi considerata ca perioada de penalizare ???
Sper ca am fost destul de explicit!
Multumesc!
Are cineva un raspuns pentru ce am intrebat mai sus..sau macar imi poate spune cineva cui sa adresez aceasta intrebare pentru a primi un raspuns cat mai exact si cat mai bine documentat ???
Daca nu a reusit nimeni sa-mi raspunda am sa va raspund eu...
Tocmai am fost la politie si mi-am recuperat permisul...Si Da, e adevarat ca daca pe perioada cercetarilor nu va prelungiti dovada care va da dreptul sa circulati aceasta perioada va fi scazuta din "pedeapsa" care va urma sa va fie aplicata...
In cazul meu urma sa primesc 3 luni de suspendare + examen pentru redobandirea permisului...deoarece de pe 06.01.2009 am hotarat sa nu-mi mai prelungesc dovada, astazi dupa ce a fost finalizata ancheta m-am ales doar cu o amenda, iar cele 3 luni + examenul au fost absorbit de cele 136(parca) de zile in care nu am beneficiat de dreptul de a conduce....
Inca un sfat....daca o sa va aflati in fata unei cercetari penale puneti presiune pe politisti si procurori sa va dea solutia mai devreme...altfel veti astepta mult si bine...mai ales din partea procuraturii care are o adevarata biblioteca nationala de dosare in lucru...si asta am vazut cu ochii mei !!!:O
Meregeti perodic si cereti le sa va informeze despre mersul anchetei, si de preferat insotit de un avocat..astfel vorba lor va deveni mai dulce!:)
Accident auto
elmi1
Buna ziua,
Acum 3 zile am fost implicat intr-un accident rutier, accidentul s-a petrecut intr-un cartier rezidential, iar in acel cartier nu existau semne ... (vezi toată discuția)