avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bunuri instrainate si nerecuperate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bunuri instrainate si nerecuperate

Buna ziua,

Am cumparat acum cateva luni un produs media (vorbesc de un televizor) de la un magazin din Bucuresti, iar ulterior l-am imprumutat unui prieten spre folosinta pana ca eu sa termin de aranjat apartamentul in care urma sa il folosesc.

Acum, acest "prieten" al meu, nu vrea sa imi inapoieze televizorul (in conditiile in care toate actele/facturile/garantia/contractul sunt facute pe numele meu).

Imi puteti spune, va rog, ce as putea face in continuare?
Este de ajuns sa ma adresez politiei, sau trebuie sa ma adresez unei instante?

Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Ina Dimitriu , Consilier juridic 12:49, 18 Septembrie 2014
V-as recomanda sa trimiteti o notificare prin executor judecatoresc, este posibil sa nu mai fie necesara plangerea penala si sa va inapoieze televizorul.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Incepeti cu notificarea trimisa prin executor judecatoresc (asa cum ati primit sfaturi de la colegii din forum) prin care sa-i puneti in vedere persoanei respective ca solicitati inapoierea bunului intr-un termen de ... zile. In cazul refuzului aduceti-i la cunostinta faptul ca veti depune plangere pentru abuz de incredere.
Daca, la implinirea termenului, nu v-a restituit bunul, depuneti plangerea la politie.

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina imprumutata si refuz de restituire saeedelena saeedelena cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat ... (vezi toată discuția)
Exista infractiunea de abuz de incredere ? marianpr marianpr Buna ziua, Un prieten a facut cadouri unei persoane mai multe bunuri. Dupa un timp de 2 luni a solicitat ca bunurile sa-i fie restituite, insa persoana ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere elena744 elena744 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti unde trebuie sa ma adresez in urmatoarea situatie :in data de 01.07.2011 am dat unei persoane suma de 700 euro pentru a-mi ... (vezi toată discuția)