avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri europene pentru cultura de salcie energetica
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri europene pentru cultura de salcie energetica

Buna ziua! Am 24 de ani si as vrea sa infiintez o cltura de salcie energetica de cca 2 ha ca atat teren am in posesie undeva langa Rimnicu Sarat, oras in care am si domiciliul. Pe parcurs vreau sa ma extind la peste 10 ha. As vrea sa stiu in ce conditii pot primi fonduri de la UE pentru demararea micii afaceri. cumva trebuie sa am mai mult teren in posesie?
Cel mai recent răspuns: Grigoroiu , utilizator 11:29, 7 Septembrie 2014
Va trebui sa asteptati publicarea ghidurilor pentru masurile PNDR 2014-2020 pentru a vedea care sunt conditiile de eligibilitate pentru accesare.
Dar, dupa ce infiintati cultura, cum o veti valorifica?
este foarte simplu.....din aceasta salcie se produce biomasa care se valorifica si se foloseste pentru fabricarea peletilor sau brichetilor sau direct combustibil pentru centrale termice......
Asta e teoria. Practic, cum veti face? Cine va produce biomasa? Cum se valorifica? Cu ce suma? Catre cine? Cine produce peletele sau brichetele? Cui le vinde? Pe ce suma? Combustibil pentru care centrale termice? Operate de cine? Vanzarea e in profit sau pierdere?

(Nu ca as vrea sa stiu eu neaparat, dar sunt intrebari care va definestc afacerea, singur trebuie sa le puneti si sa raspundeti).
pai dupa plantare trebuie recoltata in primul an pentru a se dezvolta bine tufa de salcie....bineinteles cu un profit mic....dar din anul 3 de recoltare profitul va fi substantial avand in vedere faptul ca pentru intretinerea acestei plante nu trebuie depus efort financiar foarte mare 200-300 euro la cativa ani pt ingrasaminte si recoltare. salcia tocata constituie biomasa propriu zisa care se face cu masini speciale de tocat care se pot inchiria de la cei care au culturi mai extinse si isi permit si utilaje. se valorifica in faza primara vrac la firmele care produc peleti sau bricheti cu aproximativ 40 euro/tona, sau daca exista in proprietate o fabricuta de peleti cu 120-150 euro/tona. avana in vedere ca se obtina aproxinativ 40-60 tona de biomasa /ha se poate face un calcul simplu, dar avand in vedere si faptul ca exista costuri doar pentru tocare o data la 1-2 ani si pentru ingrasaminte este foarte simplu sa ajungi la concluzia k iesi in profit...chiar foarte bun. inca din primii ani de vegetatie se acopera investitia.

Alte discuții în legătură

Ce coduri caen imi trebuie sa desfasor urmatoarele activitati???? Ionutz203 Ionutz203 :( VA ROG FRUMOS AM NEVOIE URGENT DE UN RASPUNS SIGUR: CE CODURI CAEN IMI TREBUIE SA DESFASOR URMATOARELE ... (vezi toată discuția)
Nssm TomaCotorogea TomaCotorogea Buna ziua, Am si eu o intrebare: prin ce lege sau normativ s-au abrogat NSSM-urile? Eu stiu ca s-au abrogat odata cu legea 319/2006 si HG 1425/2006 dar ... (vezi toată discuția)
Ordin 50/1990 mihaela_mastacan mihaela_mastacan Buna ziua, Va rog sa imi prezentati continutul art. 160 (3) din Anexa II la Ordinul 50/1990. Multumesc. (vezi toată discuția)