avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Raspunderea la intocmire documente
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Raspunderea la intocmire documente

poate fi impartita vina in ceea ce priveste intocmirea unui document justificativ ? Este mai vinovat cel care a aplicat viza cfp decat cel care l.aintocmit ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 08:58, 9 Septembrie 2014
Legea contabilitatii nr.82/1991 ART. 6
(1) Orice operatiune economico-financiara efectuata se consemneaza in momentul efectuarii ei intr-un document care sta la baza inregistrarilor in contabilitate, dobandind astfel calitatea de document justificativ.
(2) Documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitate angajeaza raspunderea persoanelor care le-au intocmit, vizat si aprobat, precum si a celor care le-au inregistrat in contabilitate, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijloc fix sub pretul de achizitie CLARAMARIAGHITA CLARAMARIAGHITA Am vandut un mijloc fix sub pretul de achizitie.Valoarea ramasa neamortizata, minus pretul de vanzare reprezinta pierdere.Ce inregistrari contabile pot face ... (vezi toată discuția)
Decont cu bon de benzina 123eleny 123eleny care este termenul legal de depunere a bonului de benzina la un decont? poate bonul depasii perioada decontului? (vezi toată discuția)
Chirie teren florip florip In baza unui contract de inchirie teren cu plata lunara se efectueaza plati atunci cand sunt bani, de regula o data la 2-3 luni. Inregistrarea cheltuielii cu ... (vezi toată discuția)