avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare in contabilitate hotarare instanta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare in contabilitate hotarare instanta

in urma unui contract de executie lucrari care a fost reziliat la un moment dat, constructorul a dat in judecata beneficiarul pentru plata unor lucrari executate dar nedecontate, pana la data rezilierii contractului,
in acest instanta a hotarat plata acestor lucrari de catre beneficiar precum si a cheltuielilor de judecata, penalizarii etc.
valoarea lucrarilor executate au fost inregistrate in contul 231.
in ce cont se vor inregistra sumele stabilite de catre instanta de judecata, daca aceste sume afecteaza valoarea mijlocului fix si cum se stabileste valoarea din valoarea totala de plata a valorii fiecarui obiect executat
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 21:57, 8 Septembrie 2014
Buna seara,

Presupunand ca executantul a pretins sumele respective in instanta in baza unor documente(devize de lucrari, procese verbale de receptie,etc) ar trebui sa fie simplu de repartizat pe fiecare obiectiv sumele platite sub forma prestatiilor.
Penalizarile se pot repartiza procentual pe fiecare obiectiv. Sumele vor majora valoare de inventar a imobilizarilor respective.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investitii nefinalizate vanatorul vanatorul Buna ziua, In cursul anului 2019 am inceput lucrari de investitii la imobilele unitatii, care nu au fost finalizate, urmand sa se incheie in anul ... (vezi toată discuția)
Amortizare imobilizari in curs?? mari.a mari.a Buna dimineata, Spuneti-mi va rog daca pentru imobilizarile in curs, adica ceea ce avem in contul 231 se calculeaza amortizare. Eu stiu ca nu, doar dupa ce ... (vezi toată discuția)
Demolare cladire proprietate ioanatodi ioanatodi Se va demola o cladire a firmei , proprietate , si am primit un deviz de demolare pentru a-l inregistra . Ideea e ca nu m-am mai confruntat cu aceasta ... (vezi toată discuția)