avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract de telefonie la schimbarea ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract de telefonie la schimbarea denumirii operatorului

Pe scurt:
Sunt abonat Cosmote. Daca se schimba firma pot fi obligat sa devin abonat Telekom?
Eu nu am semnat contract cu Telekom.
Este valabil si pentru abonamentul Romtelecom. Acolo am Dolce Satelit.
In contractul semnat toate referirile sunt facute la Cosmote Romania sau Romtelecom.
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2014
mar71a, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:15, 13 Septembrie 2014
va preia Telekom-ul ...cu bune si cu rele .
puteti rezilia contractul cu ei , numai daca platiti ce a mai ramas din abonament , sau cu 2 luni inainte de finalizarea contractului .
Pai asta era intrebarea. Raspunsul trebuia sa fie unul juridic, unde nu ma pricep. Adica mai pe romaneste. Daca nu mai vreau sunt obligat sa merg in continuare cu acest contract??? La Rds cand au preluat firma de cartier la care eram abonat a trebuit sa semnam alt contract. RDS-ul nu a obligat pe nimeni. Cine nu a vrut sa semneze a plecat pur si simplu. Am avut un vecin care le-a platit timp de aproape 2 ani aceleasi abonament ca la firma anterioara desi la RDS avea mai multe canale, inclusiv de sport. Nu l-au debransat, se ducea la casierie si platea abonamentul vechi. Mereu era intrebat.... Nu vreti sa semnati contractul?...... Va dam telefon mobil, receptor digital, etc, etc.....Pana la urma a semnat deoarece cand erau probleme nu putea sa ceara asistenta. Nu figura in baza de clienti Rcs-Rds.
Deci juridic vorbind. Are Telekom dreptul sa ceara bani (abonament) de la clienti cu care nu are contract??????
Sunt situatii diferite, firma de cartier a vandut catre rds portofoliul de clienti si firesc ca trebuia un alt contract, iar acum cosmote si romtelekom care au fuzionat de ceva vreme se rebrenduiesc, isi schimba numele, altceva nu se schimba.
Si dvs daca v-ati fi casatorit si v-ati fi schimbat numele, contractul dvs ramane valabil, doar se actualizeaza datele daca vreti.

Eu ma gandeam ca este fix aceeasi situatie. O companie, straina in cazul de fata, vine in Romania si dupa ce i-a 2 companii diferite le uneste sub acelasi nume.
Adica infintezi o firma "Telekom srl"sau cum s-o chema si incluzi in ea alte companii. Pai daca nu ai contract cu Telekomul cum poate sa te oblige sa platesti??? Nu spun ca nu o sa platesc, ca nu m-a obligat nimeni sa fac abonamentele, ba chiar sunt multumit, cel putin de cel de televiziune, dar nu am un temei legal. Adica daca maine Vodafone cumpara Orange, sa zicem, sau invers ca sa nu se supere nimeni, eu sunt obligat sa merg in continuare cu ambele abonamente, asta in situatia ca am la amandoua. Si unde mai este avantajul meu. Odata integrate si retelele se vor integra, nu? Ceva in felul Cosmote cu Zapp. Pai ideea era sa am rezerva daca pica una sau sa am acoperire mai buna.
Eu cred ca in perioada urmatoare Telekom v-a solicita (prin diferite metode) semnarea de contracte noi. Voi ce ziceti???
eu zic ca nu.
Firma de cartier nu a fost cumparata/ nu a fuzionat cu rds. Firma de cablu nu a mai putut presta un serviciu, v-a anuntat cu o luna, doua inainte si v-a oferit varianta sa incheiati contract cu rds. Acestia au venit cu aparatura lor, v-au cablat, au oferit alt tarif, alte servicii.
Acum aveti abonament pt televiziune si ce mai aveti si le veti respecat pana la final, asa vor face si furnizorii. la final de contract, ori incheiati contract cu altii, ori negociati cu ei incheierea unuia nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extraoptiune gratuita nerecunoscuta de telekom Cosmin0B Cosmin0B Buna ziua . Sunt abonat Cosmote (servicii mobile ) dinainte sa fie achizitionati de cei de la TELEKOM. In contractul facut cu Cosmote aveam o extraobtiune ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telekom silviu_mladin silviu_mladin Vreau sa renunt la abonamentul TV cu Romtelecom (abonamen valabil pana in 2016). 1. Aceasta companie nu mai exista. 2. Nu se poate spune ca a fost ... (vezi toată discuția)
Problema furnizor telefonie dragos_popa dragos_popa Buna ziua, Am un abonament pe persoana juridica care a iesit din perioada minima de 1 an. Am solicitat inchiderea abonamentului pe data de 31.10.2014 si ei ... (vezi toată discuția)