avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... eliberare diploma de bacalaureat Universitatea ARTIFEX
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

eliberare diploma de bacalaureat Universitatea ARTIFEX

Buna ziua
Prietena mea s-a inscris la o Universitate privata din BUcuresti in toamna anului trecut.
Primul an universitar este gratuit, iar urmatorii 2 ani universitari platind o taxa anuala de 2400 LEI.
In decursul primul an universitar, ea a sustinut 1-2 examene in sesiunea din iarna, neputand sa ajunga nici la cursuri si nici la celelalte examene din cauza programului de la servici (7.00-17.00). In urma cu cateva zile, ea s-a dus la Universitate ca sa-si retraga dosarul deoarece nu poate sa continue ceilalti 2 ani din aceeasi cauza: lipsa timp.
Cei de acolo, au refuzat cu inversunare sa ii returneze actele (diploma de bacalaureat, în original şi copie legalizată, certificat de naştere (copie legalizată), copie dupa C.I. etc) acestea fiind acte cu regim personal.
Ei ii vor elibera dosarul abia dupa ce va plati o taxa de 2400 lei reprezentand taxa anuala. Din moment ce primul an este gratuit, de ce trebuie sa plateasca o taxa care i-o cer ei ca sa-i elibereze documentele ei personale?
Ce ar putea sa faca in aceasta situatie pentru a-si recupera actele fara sa plateasca acea taxa ceruta de ei?
Va multumesc!
Vedeti ce scrie in contractul de studii.
Buna!Si eu sunt intr-o situatie similara:in toamna acestui an m-am inscris la acesta Universitate,insa din cauza programului nu pot ajunge foarte des pe la cursuri,motiv din pricina caruia as dori sa ma retrag.Inca nu am fost la Universitate pentru a solicita eliberarea dosarului pentru ca incerc sa imi dau seama cum se vor desfasura lucrurile si care vor fi demersurile.Am citit contractul si din ce am inteles ,se pare ca primul an de studii este gratuit numai in conditiile in care sunt urmati cei 3 anii de studii,in caz contrar acesta trebuie platit.Ceea ce nu am reusit insa sa inteleg este daca in cazul in care nu am urmat nici macar acest prim an si hotarasc sa ma retrag in timpul anului universitar consecintele sunt aceleasi..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare diploma de bacalaureat kely1988 kely1988 Buna ziua, Am intalnit o problema la eliberarea diplomei de bacalaureat de la universitate particulara din Bucuresti. Este vorba despre o persoana care a ... (vezi toată discuția)
Facultate - retragere dosar ionescuradu ionescuradu Buna ziua. Anul trecut m-am inscris la o facultate din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti la cursuri cu taxa , pentru care am semnat un contract de ... (vezi toată discuția)
Reinmatriculare in anul i theo38 theo38 buna ziua, in temeiul celor de mai jos considerati ca un student care a depus cerere de retragere in 12 septebrie , in conditiile in care nu s-a prezentat la ... (vezi toată discuția)