avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi locuinta parinti/ copii majori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi locuinta parinti/ copii majori

Buna ziua,
Cel mai mare dintre copiii mei, de 23 de ani e de mic un copil problema. Am tot sperat ca va gasi cu timpul o ocupatie care sa-l motiveze si sa schimbe asta. E un copil destept, cu simt artistic si o personalitate puternica dar de la 14 ani a inceput sa fure din casa bani, sa plece de la scoala la internet, la jocuri. In ultima vreme, cand are nevoie de bani( sa plece in vre-o excursie, sa-si cumpere diverse substante s-au alcool) ne vinde lucrurile din casa la amanet (carti, calculator, tv, aparat foto, camera video). A imprumutat alocatia de la cel mic( 18 ani) si in loc de bani i-a dat niste chimicale sa le vanda la scoala si sa-i aduca diferenta de bani. In acest moment noi l-am dat afara din casa...Acum imi spune ca are buletin la adresa noastra si o sa vina cu politia...Mi-am pierdut orice speranta in ce-l priveste (zilele trecute s-a intalnit cu cel mic in oras, care era cu prietena lui. Fata a vrut sa-si ia bilet de autobuz dar el i-a luat banii din mana, ca-i cumpara el bilet, si dus a fost. A trebuit sa imprumut bani sa-i returnez acelei fete de 16 ani care a ramas stupefiata.) Ce pot face? Ce drepturi are avand in vedere adresa din buletin? A facut doi ani la o facultate si de anul trecut s-a inscris la alta dar nu cred ca se va mai duce pt ca are restante pe care nu le pregateste si s-a certat cu profesorii si conducerea facultatii.
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2014
citiasi, utilizator
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 11:56, 12 Septembrie 2014
Imi pare tare rau de situatia dureroasa cu care va confruntati. Nici un parinte , nu doreste sa-si vada copilul plecat de acasa , in astfel de conditii. dar nici sa va chinuiti toti ceilalti pentru el nu e accepatabil. Problema cu pensia de intretinere , nu cred ca se aplica in cazul fiului dvs , deoarece se pare ca el , nu mai este inmatriculat in cadrul unei institutii de invatamant , practic am inteles ca a abandonat si a doua facultate.
Sa stiti , ca , desi va ganditi sa il ajutati financiar pt. a trai singur, in alta parte , nu il veti ajuta cu adevarat. Si dvs. stiti asta , dar veti dori sa platiti pt. ca exista acel sentiment de vinovatie, care scade putin daca platiti, daca oferiti ceva. Fiul dvs. are nevoie de consiliere psihologica, e ratacit , dupa cum se vede , ba, am impresia ca se afla la limita de infractor. Pentru ajutor psihologic, trebuie sa colaboreze si el. O alta varianta , dura , ce-i drept , este sa-l..lasati de capul lui , sa se descurce singur , sa-i spuneti ca veti face plangere la politie daca va mai fura lucrurile din casa , sa fiti mai fermi , si sa-l trimiteti la munca.
Sper ca veti reusi sa gasiti o solutie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, copil minor, mama pleaca la munca in strainate, face actiuni de indepartare a copilului de tata RaduTroy RaduTroy Sotia a divortat. Hot. Jud.:copilul la mama, eu platesc pensie; locuim impreuna, custodie comuna. Imediat dupa hotarire mama pleaca in strainatata la munca, ... (vezi toată discuția)
Evacuare din imobil proprietate dimitra dimitra Buna ziua, Am si eu nevoie de un sfat intr-o situatie mai delicata: mama mea locuieste in casa mea, pe care am achizitionat-o de la bunica (contract vanzare ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa imi intretin fiul de 18 ani? camifeldi camifeldi Fiul meu, a implinit de curand 18 ani. Este in clasa a XI-a si tocmai am fost anuntata ca va fi exmatriculat din cauza absentelor nemotivate. In urma ... (vezi toată discuția)