Buna ziua,
Cel mai mare dintre copiii mei, de 23 de ani e de mic un copil problema. Am tot sperat ca va gasi cu timpul o ocupatie care sa-l motiveze si sa schimbe asta. E un copil destept, cu simt artistic si o personalitate puternica dar de la 14 ani a inceput sa fure din casa bani, sa plece de la scoala la internet, la jocuri. In ultima vreme, cand are nevoie de bani( sa plece in vre-o excursie, sa-si cumpere diverse substante s-au alcool) ne vinde lucrurile din casa la amanet (carti, calculator, tv, aparat foto, camera video). A imprumutat alocatia de la cel mic( 18 ani) si in loc de bani i-a dat niste chimicale sa le vanda la scoala si sa-i aduca diferenta de bani. In acest moment noi l-am dat afara din casa...Acum imi spune ca are buletin la adresa noastra si o sa vina cu politia...Mi-am pierdut orice speranta in ce-l priveste (zilele trecute s-a intalnit cu cel mic in oras, care era cu prietena lui. Fata a vrut sa-si ia bilet de autobuz dar el i-a luat banii din mana, ca-i cumpara el bilet, si dus a fost. A trebuit sa imprumut bani sa-i returnez acelei fete de 16 ani care a ramas stupefiata.) Ce pot face? Ce drepturi are avand in vedere adresa din buletin? A facut doi ani la o facultate si de anul trecut s-a inscris la alta dar nu cred ca se va mai duce pt ca are restante pe care nu le pregateste si s-a certat cu profesorii si conducerea facultatii.
Imi pare tare rau de situatia dureroasa cu care va confruntati. Nici un parinte , nu doreste sa-si vada copilul plecat de acasa , in astfel de conditii. dar nici sa va chinuiti toti ceilalti pentru el nu e accepatabil. Problema cu pensia de intretinere , nu cred ca se aplica in cazul fiului dvs , deoarece se pare ca el , nu mai este inmatriculat in cadrul unei institutii de invatamant , practic am inteles ca a abandonat si a doua facultate.
Sa stiti , ca , desi va ganditi sa il ajutati financiar pt. a trai singur, in alta parte , nu il veti ajuta cu adevarat. Si dvs. stiti asta , dar veti dori sa platiti pt. ca exista acel sentiment de vinovatie, care scade putin daca platiti, daca oferiti ceva. Fiul dvs. are nevoie de consiliere psihologica, e ratacit , dupa cum se vede , ba, am impresia ca se afla la limita de infractor. Pentru ajutor psihologic, trebuie sa colaboreze si el. O alta varianta , dura , ce-i drept , este sa-l..lasati de capul lui , sa se descurce singur , sa-i spuneti ca veti face plangere la politie daca va mai fura lucrurile din casa , sa fiti mai fermi , si sa-l trimiteti la munca.
Sper ca veti reusi sa gasiti o solutie .