avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pe pensia de invaliditate ??
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pe pensia de invaliditate ??

in luna martie mi s-a transmis la banca unde am cardul de pensie o poprire de catre un executor judecatoresc...am discutat cu executorul caruia i-am transmis ca am pensie de invaliditate iar acesta mi-a transmis (scris) ca in cf cu art 728 din CP Civila nu se poate pune poprire pe aceasta pensie ci pe alte sume care vor intra in contul meu la banca...acelasi lucru l-a comunicat si la banca dar aceasta mi-a retinut pana acum cca 800 ron si ma ameninta ca imi va retine lunar pana cand executorul ii va transmite in scris sistarea popririi lucru imposibil deoarece (asa motiveaza executorul ) in cont pot intra si alte sume de bani provenite din alte activitati ,tranzactii etc sume ce se supun popririi...ce pot face in aceasta situatie ?? cu multumiri !
Cel mai recent răspuns: nelu1957 , utilizator 05:56, 17 August 2017
va trebui facuta o contestatie la executare la instanta prin care sa ridicati poprirea.
Poprirea de pe cont nu se ridica pt ca intr-adevar va pot fi virati in acel cont si alte venituri. Sa cereti executorului sa faca adresa catre banca sa va alibereze din cont suma provenita din venitul cu caracter special, banca stiind cat si de unde va vine.
te duci la casa de pensii si depui o cerere ca incepand cu data de 1 ale lunii urmatoare banii sa-ti fie trimisi la adresa de domiciliu din buletin....si asa rezolvi problema....sa vedem ce iti mai opreste banca daca contul nu mai este alimentat.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare poprire pe conturi bancare diana_sal diana_sal poate cineva sa imi spuna daca exista vreo prevedere legala care obliga executorul sa emita o adresa catre banci pentru ridicarea popririi asupra conturilor ... (vezi toată discuția)
Cine incalca legea? roy1958 roy1958 buna ziua,as vrea sa ma lamuriti intr-o problema: sunt pers.cu invaliditate gr.1 si am girat pe cineva la un c.a.r.Acea persoana nu a platit ratele si un ... (vezi toată discuția)
Executare silita buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa stiu daca in cazul in care executorul judecatoresc a trimis adresa de ridicare a popririi pe cont banca este obligata sa ridice poprirea ... (vezi toată discuția)