avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare complicata
Discuție deschisă în Executare silită

Executare complicata

Buna ziua, ma numesc Tudor Dan sunt din Alexandria, jud. Teleorman si am o problema mai complicata, la care sper sa primesc un raspuns pe acest forum.
Prima problema pe care vreau sa o aflu este, daca apartamentul pe care il detin acum si care este in coproprietate cu tatal meu ( adica cota de 1/2 cum este si in contractul de vanzare cumparare din 2001 ), poate fi executat silit de o banca la care avem imprumuturi negarantate si eu si tatal meu, deoarece acest apartament este girat la o alta banca pentru suma de 30000 franci elvetieni, iar suma care o avem de inapoiat la banca unde nu am garantat cu nimic este de 40000 ron.?
A doua problema pe care o am este ca acum 4 luni am cumparat un autovehicol second hand in suma de 3000 euro cu plata in rate, iar acum cel de la care am cumparat masina ma ameninta ca ma executa silit, adica i-mi scoate apartamentul la vanzare, deoarece nu mai pot plati rata lunara de 250 euro cum am stabilit in contract, desi nu am girat cu nimic. Ce pot sa fac in aceste situatii?
Astept un raspuns si va multumusc tuturor celor care ma puteti ajuta.
Cel mai recent răspuns: actual , utilizator 16:50, 18 Iulie 2010
Buna ziua !
Date fiind informatiile furnizate de dvs. , creditorii pot proceda la urmarirea veniturilor si a bunurilor proprietate personala , in masura in care dvs. , respectiv tatal dvs., nu returnati creduitele , in conditiile stipulate in contractele pe care le-ati semnat , indiferent daca ati girat / ipotecat un bun sau nu .
In masura in care nu se respecta procedurile legale de executare silita se poate face contestatie la executare .
Pai si credeti ca banca unde este girat apartamentul pentru suma de 30000 franci elvetieni ( aici nu sunt probleme cu ratele ) va fi de acord sa predea ipoteca la acea banca unde vom fi executati silit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii, pot vinde un apartament ipotecat? nana_geny nana_geny Buna seara, Imi permit sa va deranjez cu o problema foarte delicata.In urma cu 3 ani, cumnata mea a facut un imprumut foarte mare (in jur de 50.000 euro, ... (vezi toată discuția)
Credit in franci elvetieni transformat in euro Ayra Ayra Buna ziua Si eu, ca multi altii, in 2007, (am cumparat un apartament imi trebuia o diferenta) am luat un credit de 20000 de CHF cu ipoteca si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu restituirea ratelor caprice caprice Buna seara, o persoana a accesat acum 4 ani un credit cu ipoteca in franci elvetieni. Este de notorietate ca la ora actuala francul aproape s-a dublat, ... (vezi toată discuția)