avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie- parte vatamata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie- parte vatamata

Buna ziua. As dori o lamurire in urmatoarea privinta :
Partea vatamata intr-un caz de talharie (i s-a smult lantul de aur de la gat, pe strada, ziua ) a declarat la politie ca nu se constituie parte civila si ca nu are nicio pretentie, fiind multumita ca si-a recuperat lantul. Stiu ca pana la fond se poate razgandi...intrebarile sunt :
1.Partea vatamata este obligata sa se prezinte la unul din termenele de la fond sau nu ?
2. Daca se razgandeste si se constituie parte civila e de rau, adica scad sansele ca inculpatul sa primeasca suspendare ?
3. Daca in instanta partea vatamata declara ca nu se constituie parte civila, este obligata la plata cheltuielilor de judecata in intregime sau partial ?

Va multumesc !
Nu este necesara prezenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de judecare in lipsa iuliana.jilavu iuliana.jilavu buna ziua,sunt martor intr-un proces de talharie,mai exact un ins a talharit un altul,i-a furat lantul de aur....dupa un timp mi l-a vandut mie spunandu-mi ca ... (vezi toată discuția)
Am fost citata ca parte vatamata, desi nu am deschis nicio actiune in instanta alex68 alex68 Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema un pic ciudata (sper ca am ales corect aceasta sectiune a forumului - drept civil - pentru aceasta problema). In urma ... (vezi toată discuția)
Citatie de aducere in instanta cu insotitor viorela24 viorela24 buna ziua,as avea si eu o intrbare,am fost citata de 2 ori in instanta ca parte vatamata dar eu nu mai locuies la adresa de pe buletin...deci nu am intrat in ... (vezi toată discuția)