avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probleme reinnoire permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probleme reinnoire permis de conducere

Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema legata de reinnoirea permisului de conducere. Mi-a expirat permisul in Septembrie 2012 si as vrea sa il reinnoiesc. De vreo 2 luni m-am mutat definitiv in Anglia si as vrea sa reinnoiesc permisul pt a putea mai apoi sa am unul valabil aici in Anglia. As vrea sa stiu despre ce fel de procura este nevoie , pt ca mama mea sa se poata duce in Bucuresti pt a depune actele si formularele necesare reinnoirii permisului. Aceasta procura unde o pot face ? Cat m-ar costa aceasta procura ? Trebuie facuta numai la ambasada Romaniei din Londra ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:03, 11 Septembrie 2014
Ordinul MAI nr. 123/2013 - conditiile de eliberare a permisului de conducere cu o noua valabilitate administrativa sau a duplicatului acestuia in cazul pierderii, furtului sau al deteriorarii permisului de conducere

Art. 2. -
(1) Cererea privind eliberarea permisului de conducere cu o noua valabilitate administrativa sau a duplicatului, al carei model este prevazut in anexa care face parte integranta din prezentul ordin, se depune personal de catre titular la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, denumit in continuare serviciu public comunitar
(2) In cazul cetatenilor romani care au domiciliul sau resedinta in Romania si se afla temporar in strainatate, cererea prevazuta la alin. (1) poate fi depusa prin mandatar, imputernicit prin procura speciala autentificata de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei. Procura poate fi autentificata si de autoritatile straine, caz in care trebuie sa indeplineasca conditiile de supralegalizare prevazute de lege sau sa aiba aplicata apostila conform Conventiei cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine, adoptata la Haga la 5 octombrie 1961 (Conventia de la Haga), la care Romania a aderat prin Ordonanta Guvernului nr. 66/1999, aprobata prin Legea nr. 52/2000, cu modificarile ulterioare
(3) Pentru permisele de conducere emise dupa data de 1 ianuarie 2009, cererea pentru eliberarea unui duplicat poate fi transmisa si prin corespondenta, pe adresa serviciului public comunitar care a emis permisul de conducere anterior.

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere duplicat permis de conducere auto pierdut siminaaneta siminaaneta Sunt rezident in Anglia. Am pierdut permisul de conducere auto emis in Romania si nu pot ajunge personal sa obtin un duplicat. Pot face o procura speciala ... (vezi toată discuția)
Pierdere permis de conducere kristina1 kristina1 buna ziua. recent am constatat ca mi am pierdut permisul de conducere. l am obtinut in 2007 am lovit masina la inceput si mi a fost teama sa mai conduc. ce ... (vezi toată discuția)
Reinnoire permis de conducere expirat victor1906 victor1906 Buna ziua. As dori sa intreb o situatie in care un cetatean roman stabilit in Ungaria , si are permis de conducere romanesc dar expirat , poate sa urmeze ... (vezi toată discuția)