avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Renuntare la concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Renuntare la concediu medical

Buna ziua,
Daca un salariat are concediu medical, cod 01, pentru 5 zile lucratoare, insa se simte bine si sta in concediu medical doar 1 zi, restul zilelor vine la munca. Este corect sa inregistram doar 1 zi din concediul medical? multumesc
Cel mai recent răspuns: SimonaVucea , utilizator 12:48, 20 Iulie 2016
Ordinul 60/2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate:

Art 37 (4) - În situaţia în care unui asigurat i se acordă certificat de concediu medical pentru o anumită perioadă, iar asiguratul doreşte să îşi reia activitatea profesională înainte de expirarea perioadei de valabilitate a certificatului de concediu medical, este obligatorie modificarea acestuia, în mod corespunzător, de către medicul prescriptor.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat solicita renuntare la concediu medical adriana.karageorge adriana.karageorge Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca este reglementata renuntarea partiala la initiativa salariatului la concediu pentru incapacitate temporara de munca si ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Carina88 Carina88 Buna ziua, va rog sa-mi explicati si mie : am prelungire concediu medical citeva zile, ce se intimpla daca eu nu prezint certificatul medical la angajator, ... (vezi toată discuția)
Intrerupere concediu medical suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua ...in cazul in care un salariat are medical din 01.05.2015 pana in 22.05.2015 si doreste sa se intoarca la serviciu in data de20.05.2015(mai devreme ... (vezi toată discuția)