avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nastere in Germania
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nastere in Germania

Buna, sunt salariata in Romania, sotul in Germania..... sunt insarcinata in aproape 4 luni si as vrea sa nasc acolo. Am inteles ca s-ar putea pe asigurarea sotului de la locul de munca sau cu ajutorul unui formular de la Casa de Asigurari de Sanatate unde locuiesc. Am inteles ca la nasterea prin cezariana costurile sunt foarte mari si as vrea daca cineva stie concret sa-mi spuna cum as putea avita achitarea de catre mine a acestora.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:59, 12 Septembrie 2014
La plecarea din Romania o viitoare mama ar putea sa foloseasca formularul european portabil S1 care se obtine de la Casa judeteana de asigurari de sanatate, astfel incit o eventuala nastere in Germania sa fie mai ieftina.
mai ieftina adica sa suport o parte din costul acesteia?….. si cat la suta ar insemna aceasta?
Asa ceva nu puteti afla decat daca va interesati in Germania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular s1 Georgeta 895 Georgeta 895 Bună seara mă numesc Ștefan Petrisor și vreau pentru mama mea Ștefan Eleonora formularul s1 și vreau sa știu ce acte trebuiesc și cit durează pentru a ... (vezi toată discuția)
Formular s1 Adam05 Adam05 Buna ziua ! Rugamintea mea este sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu ce pasi sa urmez pentru a avea acest formular S1 pentru stabilirea in Suedia.M-am ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am si eu o intrebare cum pot obtine si eu formularul ... Elena Vlad Elena Vlad Buna seara, am si eu o intrebare Cum pot obtine si eu formularul S1, nu am venituri si urmeaza sa ma stabilesc in Franta si imi este necesar si ce ... (vezi toată discuția)