avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Programul Prima Casa - cum se aplica?
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Programul Prima Casa - cum se aplica?

Buna ziua,

A aparut aceasta stire ieri:
[ link extern ]

Va rog nu inteleg cum e aplica. Cum adica garanteaza statul?
Daca creditaul nu isi plateste rata este "executat" statul? Casa cui ramane?
Daca imi fac credit acum se aplica si mie?

Am urmarit aceasta stire in mai multe ziare si nu se intelege absolut nimic despre felul in care se va aplica
aceasta lege.
Cel mai recent răspuns: VladG , utilizator 07:27, 28 August 2009
un articol extrem de interesant despre minunea de program "Prima Casa" [ link extern ]
Pentru a obtine un credit prin acest program inseamna sa indeplinesti ca si pana acum criteriile de eligibilitate impuse de banca, singurul amanunt in plus, fiind acela ca statul garanteaza pentru creditul tau in limita a 60.000 euro. In cazul in care nu-ti platesti rata timp de 90 zile, banca executa garantia, adica primeste de la stat contravaloarea garantiei, max. 60.000 euro (evident, bani din buzunarul contribuabililor) urmand ca statul sa devina proprietar pe casa.... daca mai ai intrebari, astept.

Iulian
am auzit o varianta ca daca nu mai poti plati, ti se dau inapoi banii pe care i-ai dat pana in momentul respectiv. este adevarat? ca nu prea cred asa ceva.
ceva noutati despre data la care va incepe programul? si cum se va desfasura, iti gasesti casa, apoi depui dosarul la banca si vezi daca se aproba? sau o alta varianta, se aproba dosarul si apoi gasesti casa? asta nu am gasit nicaieri.
stie cineva unde pot gasi normele de aplicare, ca articole sunt multe...
multumesc
Gasiti informatii foarte interesante despre programul "Prima casa" si la adresa:
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Ca sa va edificati cu acuratete asupra conditiilor si asupra programului "Prima Casa" puteti viziona declaratia primului ministru , Emil Boc si a ministrului de finante , Gheorghe Pogea , pe site-ul mediafax la urmatorul link: [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat

Alte discuții în legătură

Programul prima casa ContemporaryCaveman ContemporaryCaveman Buna Ziua, Mi-ati putea spune, va rog, cam in ce consta programul \\\\"Prima Casa\\\\"? Am un imobil pe numele meu, iar cumparatorul vrea sa mi-l cumpere ... (vezi toată discuția)
Tva 0% prima casa Marian_92 Marian_92 Buna ziua, de la 1 martie 2017 nu se va mai plati tva la achizitionarea locuintelor prin programul prima casa. Daca eu am deja un precontract facut inca de ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul apartamentului taraganeaza formalitatile pentru expirarea antecontractului sorin.pinzaru sorin.pinzaru Buna ziua, Am facut pe data de 9 mai un antecontract de vanzare/cumparare pe 4 luni pentru un apartament in care era stipulat ca finantarea va fi 3000 euro ... (vezi toată discuția)