avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit neplatit pentru casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit neplatit pentru casa

Situatie:
Casa cu 3 proprietari in cota indiviza. Doar unul locuieste in casa. Nu s-a mai platit impozitul de multi ani 6-7. Daca se va incepe recuperarea de catre administratia fiscala, care sunt pasii in ordine? Poprire pe salariu tuturor proprietarilor este prima? Noi cei doi care nu locuim in casa am dori executarea bunului proprietate comuna (adica sa ne oblige sa vindem casa chiar daca cel care locuieste acolo nu ar dori asta) si apoi sa platim impozitul. Putem cere asta administratiei fiscale? Cumva administratia fiscala se poate indrepta si asupra veniturior sotilor proprietarilor?
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2014
alexusbr, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexusbr , utilizator 10:10, 13 Septembrie 2014
freeelis a scris:

Prin partaj , care se poate face la notar sau in instanta de judecata.

Daca cel carelocuieste in casa nu este de acord sa imparta, e clar, se va ajunge in instanta. Ma intreb totusi cum va imparti instanta o casa care are o singura bucatarie si o singura baie? I le va atribui celui care locuieste acolo? Sau vor ramane in continuare cateva spatii comune, cu proprietate indiviza. Si-atunci ce rost mai are actiunea in instanta?
Nu mai apasati pe butonul "citeaza".
Prin partaj , propuneti dvs cum sa se faca.. sa i se atribuie imobilul celui care locuieste , iar voua sa va dea sulta pt cota voastra, ar fi o varianta.
Nu puteti cere sa se vanda caca cel ce locuieste acolo o vrea. daca nu o vrea, cereti sa se vanda sa se imparta banii.
daca i se atribuie lui casa si nu va da sultele, il executati silit.. se vinde la licitatie si va luati partea, cat se va stabili in bani.
Sa inteleg ca partajul in instanta nu inseamna doar impartirea fizica a casei(camerelor). Putem cere sulta in cazul in care cel care locuieste acolo nu vrea sa vanda? Iar in urma unei sentinte definitive instanta sa-l oblige la plata sultei. Si daca nu are bani, pentru executarea silita trebuie deschisa alta actiune in instanta?
da, casa se imparte in natura numai cand e comod partajabila.. se pooate imparti fizic, altfel nu ai cum s-o imparti, ci o vinzi si imparti banii sau o ia unul si plateste c-val partilor celorlalti.
Pt executarea silita, va adresati direct cu hotararea unui executor.
Inca o intrebare:
Printre documentele care trebuiesc depuse la deschiderea unei actiuni in instanta pentru partaj(iesire din indiviziune) trebuie cumva si dovada ca nu exista datorii la bugetul de stat pentru imobilul care face obiectul partajului, adica impozit achitat la zi? As vrea un raspuns cat mai avizat.

Alte discuții în legătură

Ieșire din indiviziune m-am judecat cu sora mea pentru casa ... elena45i elena45i ieșire din indiviziune M-am judecat cu sora mea pentru casa părintească. Avocatul care m-a reprezentat ma convins că trebuie să cerem \"ieșire din ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune alexusbr alexusbr Buna ziua Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Detin o casa impreuna cu inca doi coproprietari si vreau sa ies din indiviziune. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Partaj dificil! Tarzan2012 Tarzan2012 Doua surori au dezbatut succesiunea dupa tatal lor. Au mostenit o casa si teren. De taiat casa pe din doua nu se poate,asa ca sora A.i-a propus sorei B. ca ... (vezi toată discuția)