avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... curtea de conturi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

curtea de conturi

cine este, ce atributii are si daca hotararile sale sunt echivalente cu ale unei instante
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:01, 21 Mai 2009
Potrivit Constituţiei din 1991, Curtea de Conturi este instituţia care exercită controlul asupra modului de formare, de administrare şi de întrebuinţare a resurselor financiare ale statului şi ale sectorului public, având, totodată, şi atribuţii jurisdicţionale. Aceasta însemna că litigiile rezultate din activitatea de control erau soluţionate de organe proprii, cu aportul procurorilor şi judecătorilor financiari, care activau în cadrul unor structuri specifice ale instituţiei în cauză, având dreptul de a judeca în anumite condiţii şi sub o anumită procedură. Articolul 140 din Constituţia revizuită (2003) stipulează că: “În condiţiile legii organice, litigiile rezultate din activitatea Curţii de Conturi se soluţionează de instanţele judecătoreşti specializate.” Aşadar, în urma revizuirii Constituţiei, atribuţiile jurisdicţionale din competenţa Curţii de Conturi sunt eliminate, litigiile respective fiind date spre soluţionare, până la constituirea instanţelor judecătoreşti specializate, instanţelor judecătoreşti ordinare.

Prin intrarea în vigoare a Legii nr. 217/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 94/1992 privind organizarea si funcţionarea Curtii de Conturi , constatăm - art. I, al. (1) - că instituţia, ca şi până acum, “exercită controlul asupra modului de formare, de administrare şi de intrebuintare a resurselor financiare ale statului si ale sectorului public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribuţii jurisdicţionale Daffy Daffy buna, aceasta pagina a Curtii de Conturi: http://www.curteadeconturi.ro/sites/CCR/RO/Pagini/Istoric.aspx mentioneaza \"În condiţiile legii, Curtea ... (vezi toată discuția)
Curtea de conturi ioanandrei ioanandrei Sunt o persoana fizica de drept privat ( SRL ) care am un contract de prestari servicii cu o institutie publica a statului , contract obtinut prin licitatie ... (vezi toată discuția)
Exista articolul 137 din constitutie? arhontele arhontele In decizia 768 din 2007 am gasit urmatoarele: Art. 137 alin. (1) din Constitutie prevede ca: \"(1) Formarea, administrarea, intrebuintarea si controlul ... (vezi toată discuția)