avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CURTEA DE CONTURI
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CURTEA DE CONTURI

Sunt o persoana fizica de drept privat ( SRL ) care am un contract de prestari servicii cu o institutie publica a statului , contract obtinut prin licitatie publica .
In urma unor prestatii conform contractului incheiat sunt verificat de catre departamentul specializat al institutiei iar apoi facturez pentru plata .
Institutia este acum verificata de CURTEA DE CONTURI .
Aceasta institutie ( CURTEA DE CONTURI ) imi cere si mie acum sa fiu verificat in legatura cu prestatiile facute .
Va rag , sa-mi spuneti daca CURTEA DE CONTURI are atributii de control in zona firmelor private si daca da , care lege reglementeaza acest lucru ?
VA MULTUMESC MULT !
Mentionez ca toate dovezile prestatiilor facute , inclusiv dovezi ale controlului se gasesc la institutia publica beneficiara a acestor prestatii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:35, 17 Aprilie 2011
Curtea de Conturi exercită funcţia de control asupra modului de formare, de administrare şi de întrebuinţare a resurselor financiare ale statului şi ale sectorului public, furnizând Parlamentului şi, respectiv, unităţilor administrativ-teritoriale rapoarte privind utilizarea şi administrarea acestora, în conformitate cu principiile legalităţii, regularităţii, economicităţii, eficienţei şi eficacităţii. Curtea de Conturi are competenţa de a exercita auditul performanţei asupra gestiunii bugetului general consolidat, precum şi a oricăror fonduri publice.

Sub aspectul categoriilor de entităţi care intră în competenţa de verificare a Curţii de Conturi, prevăzute la art. 23 şi 24 din Legea nr.94/1992, în acţiunile de control/audit desfăşurate de aceasta se cuprind si alte persoane decât cele prevăzute la art. 23 din lege (persoane juridice, indiferent de forma de proprietate şi fizice), care:
- beneficiază de garanţii guvernamentale pentru credite, de subvenţii sau alte forme de sprijin financiar din partea statului, a unităţilor administrativ-teritoriale, a altor instituţii publice;
- administrează, în temeiul unui contract de concesiune sau de închiriere, bunuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale;
- administrează şi/sau utilizează fonduri publice, verificările urmând a se efectua numai în legătură cu legalitatea administrării şi/sau utilizării acestor fonduri.
Va multumesc dar mai fac o precizare : daca noi ( societate comerciala ) avem un contract comercial cu o institutie publica , CURTEA DE CONTURI poate interveni in acest contract verificind daca contractul a fost respectat cerind printre altele firmei private sa depuna documente doveditoare ale muncii facute si ulterior facturate ? NOI NU AVEM O RELATIE CONTRACTUALA CU CURTEA DE CONTURI .Toate documentele doveditoare ale muncii facute de noi se gasesc la sediul institutiei publice beneficiara lucrarilor facute de noi .
Inca odata va multumesc !
Curtea de Conturi are dreptul sa va controleze , dar verificările urmând a se efectua numai în legătură cu legalitatea administrării şi/sau utilizării fonduri primite. .
In acest sens, va controla modul in care ati utilizat (cheltuit) aceste fonduri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 83/2014 giulia75 giulia75 Cum interpretati art. 9 din aceasta ordonanta: \\" ART. 9 (1) În anul 2015, dispoziţiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, după caz, ... (vezi toată discuția)
Atributii curtea de conturi smenboom smenboom Salut! Poate Curtea de Conturi sa intervina in contractul dintre o Primarie si un prestator de servicii (firma de consultanta) in sensul de a cere ... (vezi toată discuția)
Curtea de conturi-verificare cheltuieli lucianmoldovan lucianmoldovan Salut, cine stie daca curtea de conturi verifica cheltuielile primarului din banii primariei, care pe departe sunt in interes personal? Angajeaza cu pfa o ... (vezi toată discuția)