avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita!
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita!

Buna ziua!
Am un credit bancar luat impreuna cu sotia in anul 2007 fara garantii imobiliare ci doar din veniturile salariale, insumand 50000lei . Dupa aproximativ 2 ani nu l-am mai putut achita si am fost executati silit ptr suma de 100000lei de catre un executor judecatoresc prin scoaterea la licitatie a imobilului proprietate personala. In urma numeroaselor licitatii nu s-a gasit nici un cumparator ,dar am avut si avem pana in prezent popriri pe salariu. Mentionez ca suntem in continuare somati sa platim integral aceasta datorie desi din salariul se fac popriri de aprox 5 ani , dar suntem amenintati in continuare cu scoaterea la licitati a imobilului propietate personala desi nu am girat cu acesta sau cu altul ,creditul obtiunut fiind doar din veniturile salariale.
Va rog sa-mi spuneti daca putem pierde imobilul aflat in proprietate ptr ca este singurul care il detinem ptr a locui cu familia, si daca este abuziva scoaterii la licitatie a imobilului desi sumele poprite se fac lunar si in continuare pana la achitarea creditului.

Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Septembrie 2014
avibest71, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 18:12, 13 Septembrie 2014
Cat ati mai avea de platit ?
Da, din pacate puteti ajunge si cu inca un imobil sa fiti executat silit.
Procedura executarii silite permite executorului judecatoresc sa dispuna bunul in evidenta a suopra caruia se va dispune executarea-conditionat de suma de recuperat
Da,puteti pierde bunul imobil daca acesta face deja obiectul executarii silite
Procedura de licitatie prevede scaderea pretului initial astfel incat exista posibilitatea la un moment dat sa apara persoana interesata in preluare
Chiar daca creditul a fost luat fara garantii imobiliare, in cazul in care nu platiti datoria, pentru suma de recuperat, creditorul poate alege orice urmarire (mobiliara, imobiliara, poprire) pentru a-si recupera banii dati; de cele mai multe ori se alege bunul cu cea mai mare valoare, adica imobilul imprumutatului; din pacate da, puteti pierde casa si asta la un pret foarte mic, avand in vedere ca la prima strigare nu s-a prezentat nimeni; "doritorii" apar cand pretul scade (initial cu 25% din valoarea evaluata/valoarea de piata a imobilului si tot asa), ajungandu-se de multe ori sa se dea pe nici 1/2 din valoarea de piata a imobilului respectiv!
Puteti sa aveti si "surpriza " neplacuta sa ramaneti si fara casa si cu datorii in continuare! S-a mai intamplat!
Dar am achitat aproape jumatate din valoarea creditului si executorul tot nu-i convine ptr ca se achita in timp indelungat si nu mai poate sa astepte .....
Dar paradoxal ,creditul a fost luat pe o perioada de 10 ani si cum banca putea sa astepte atat, si el ca executor nu poate sa astepte mult timp ptr achitarea acestui credit?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Septembrie 2014
avibest71, utilizator
Treceti peste executor si mergeti direct la creditor si incheiati o intelegere de plata a diferentei.

Alte discuții în legătură

Poprire salariu coplatitor dupa ce banca si-a incasat suma si a vandut si un apartament intrebareasperantei intrebareasperantei buna.am o intrebare. am contractat un credit ipotecar de 25.000 eur. am rambursat 18.000 eur , dupa care sotia imbolnavindu-se de cancer, nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Poate fi scos la licitatie un imobil, simultan, de catre 2 banci? mihai1667 mihai1667 Ma aflu intr-o situatie ff. delicata. Sunt executat silit de catre 2 banci. - Banca X m-a executat ptr 2 contracte de credit, unul ipotecar si altul ... (vezi toată discuția)
Licitatie cumparare apartament de catre cumnat. yamada yamada Fratele sotiei mele poate participa la o licitatie de cumparare a unui apartament ce imi apartine, scos la licitatie in urma cererii de executare silita din ... (vezi toată discuția)