avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua! Am o pb in leg cu o succesiune. Unul dintre mostenitori, refuza sa participe la inceperea procedurii de succesiune. Am incercat sa-l convingem insa refuza categoric, fara un motiv serios. Mentionez ca succesiunea se face pe o mostenire din partea bunicii materne(casa+teren aferent si teren extravilan), aflata la tara. Mostenitor direct mai e doar unul, restul de 4 sunt nepoti. Nu s-a facut niciodata nici un alt demers de acest gen. Am vrea sa declansam procedura pt a vinde ulterior, insa respectivul individ refuza cu incapatanare. Ce putem face in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: vioreldodan , utilizator 13:06, 16 Septembrie 2014
Singura cale pe care o veti e urmatoarea: incepeti demersurile de dezbaterea mostenirii legale la notar, iar notarul ii va trimite citatii. Daca nu se prezinta la notar de doua ori, se considera renuntare tacita la succesiune din partea mostenitorului "incapatanat". Daca totusi se va prezenta si va refuza semnarea actelor, atunci, din pacate, nu mai aveti alta posibilitate decat intentarea unui proces avand ca obiect partaj succesoral, judiciar. Cred ca merita de incercat si medierea in sensul reglementat de Legea nr. 192/2006.
Multumesc! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu probleme daewoo1 daewoo1 buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: bunicii din partea tatalui au decedat amandoi, au avut 5 copii din care mai traieste doar 1, ceilalti 4 fiind decedati, ... (vezi toată discuția)
Înregistrare cerere de optiune succesorala pentru o persoana decedata Send Send Buna ziua. As dori sa stiu daca pot inregistra la notar cererea de optiune succesoarala in numele tatalui meu decedat care in timpul vietii nu si-a ... (vezi toată discuția)
Partajarea mostenirii imposibila? alfa19 alfa19 Fratele refuza participarea la partajarea succesorala - deoarece nu doreste aceasta partajare. El are casa si teren in aceeasi localitate cu parintii defuncti, ... (vezi toată discuția)