avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca temporara sau delegare/detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca temporara sau delegare/detasare

O persoana angajata la firma X cu contract de munca pe perioada nedeterminata a fost trmis sa lucreze la firma Y din alta localitate in "leasing de personal" (e vorba de o firma de call-center ce are contract de colaborare cu firma Y pe care o deserveste), dar de semnat nu a semnat nimic deci nu stie ce forme legale au fost indeplinite.
Se poate incheia un contract de munca temporara atat timp cat are deja un cim pe perioada nedeterminata? Ce variante legale exista inafara de contract temporar sau detasare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:14, 15 Septembrie 2014
Firma X este inregistrata ca agent de munca temporara? Daca nu este atunci nu poate inchiria personal...fapta constituie contraventie.
Daca este inregistrata, atunci va trebui sa incheie un CMT cu salariatul respectiv care sa contina toate elementele specifice acestui tip de contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa fii angajat de o firma, dar sa lucrezi exclusiv pentru alta Alina6447 Alina6447 Buna ziua! Voiam sa va intreb daca este legal sa fii angajat cu contract de munca la o firma, dar sa lucrezi exclusiv pentru alta companie? Pe scurt: eu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca temporara cantorcorina cantorcorina daca un angajat se afla in relatii de munca cu un angajator(cim),poate incheia in acelasi timp si un contract de munca temporara cu acelasi angajator,care ... (vezi toată discuția)
Se poate dispune detasarea angajatilor prin contract de munca temporara (leasing)? allyssa84 allyssa84 Buna, Am o nelamurire. Firma X doreste sa angajeze 100 persoane in leasing si apeleaza la o firma Y de leasing. Tot firma X ii detaseaza in strainatate pe ... (vezi toată discuția)