Buna seara! am contractat un credit de nevoi personale in 2006 .L-am achitat pana in 2009-2010.Luna trecuta ,in august,am primit instiintare de poprire pe toate conturile personale,si la firma la care sunt angajata pentru retinere de 1/3 din salar.Creditul este de 10.000 ron,la care s-au adaugat penalizari si cheltuieli (in total inca 3800 ron),deci in total cam 14000 ron. Creditul nu l-am girat cu locuinta,nu am avut giranti.Am fost judecata in lipsa,si.....binenteles,firma mi-a poprit din salar pe baza instiintarii primite. Azi am primit o noua instiintare care ma soma sa achit suma in totalitate in 15 zile,sau se va trece la scoaterea la licitatie a locuintei. Este legal? Cand am intrebat la executor mi s-a spus ca salarul meu este prea mic(700-900ron) si ca firma de recuperare vrea sa isi recupereze mai repede banii.Si ca daca ei vor ,imi pot scoate casa la licitatie.Este posibil asa ceva? Ce pot face in situatia asta?(locuinta este ipotecata la un alt credit la un CAR,ulterior creditului in discutie.)Va multumesc
Trebuia sa fi facut contestatie de cand ati primit instiintarea de poprire, ati fi putut invoca prescriptia, poate nici acum nu e prea tarziu daca ati primit la sfarsitul lui august. Termenul de contestatie e de 15 zile de cand ati aflat de poprire.
E legala si scoaterea la vanzare a locuintei, va trebui sa contestati.
Mai bine intelegeti-va cu creditorul sa dati mai multi bani pe luna.