avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA sistem real, normal neplatitor de TVA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA sistem real, normal neplatitor de TVA

Buna seara,

Am un PFA in sistem real, neplatitor de TVA. Obiectul de activitate este: realizare software la comanda. Toti clientii mei sunt din UE si din afara UE (SUA, Canada, Australia). Incasez banii printr-un cont PayPal. Din contul PayPal ii retrag in contul bancar deschis pe PFA.

Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Am incasat aprox. 500$ pe contul PayPal al tatalui meu, dupa care am si virat acesti bani in contul lui bancar. Ideea era sa ii virez banii lui direct pentru a ii folosi in scopuri personale. Am emis facturi pentru aceasta suma. Intre timp am aflat ca persoanele fizice care incaseaza prin contul bancar bani de la persoane juridice trebuie sa emita factura pentru sumele incasate. Am rugamintea sa imi spuneti cum se poate rezolva corect aceasta situatie. Sper ca nu l-am bagat in vreo belea. Mentionez ca tatal meu este salariat, si nu are nicio entitate juridica (PFA, firma, etc.).

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:06, 16 Septembrie 2014
Banii incasati pot fi folositi oricum. Trebuie doar sa-i inregistrati in R.J.I.P., declarati la fisc si impozitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactii online (paypal) raduma raduma Am primit bani pe paypal in 2012, deci banii nu sunt inca in tara. (Paypal este o modalitate de plata online, functioneaza ca un cont bancar). Nu am virat ... (vezi toată discuția)
Plafon 220,000 lei - servicii in afara ue bogdanel12 bogdanel12 Buna seara, Am o curiozitate, dar si un mare dubiu in legatura cu inregistrarea ca platitor de tva dupa depasirea plafonului de 65,000 euro (adica 220.000 ... (vezi toată discuția)
Freelancer in domeniul it: cum platesc impozitul pe venit? Catalin981 Catalin981 Buna ziua. As avea citeva intrebari, pentru cei care sint familiarizati cu domeniul, legate de plata impozitului pe venituri realizate din activitatea de ... (vezi toată discuția)