avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire angajat la serviciu dupa revocare decizie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire angajat la serviciu dupa revocare decizie concediere

Buna ziua. Va rog mult sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea speta
Un angajat al unei societati comerciale a fost concediat in timp ce se afla in incapacitate temporara de munca. Angajatul a atacat in instanta decizia de concediere si in timpul procesului angajatorul a revocat decizia de concediere pe motiv ca aceasta era nelegala.
Intrebare Ce se intampla cand angajatul revine la serviciu (dupa un an in care s-a aflat in incapacitate temporara de munca) cu acesta? Angajatorul l-a concediat pe motiv ca s-a desfiintat postul sau, astfel ca angajatorul trebuie sa emita o decizie de incadrare pe alt post? Acesta se afla in preaviz de concediere sau fiind revocata decizia de concediere s-a revocat implicit si preavizul. Angajatorul poate emite o noua decizie de concediere? In cat timp? Va rog foarte mult sa ma lamuriti cum trebuie procedat legal intr-o astfel de situatie...
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 10:45, 21 Septembrie 2014
S-a revocat si preavizul, daca s-a revocat decizia de concediere.

Angajatorul poate incepe demersurile pentru o noua concediere.
Daca,cauza nu a ramas inca in pronuntare, ar fi mai bine ca angajatorul sa dea un nou preaviz de concediere, dupa ce instanta de fond motiveaza sentinta, sau nu are nici o relevanta acest fapt?
Angajatorul nu a anuntat instanta ca a revocat decizia de concediere?
Daca instanta de fond respinge cauza ca fiind lipsita de obiect, angajatul (fostul) poate prin apel, in cazul in care angajatorul incepe demersurile ptr. o noua concediere sa ceara rejudecarea ptr. ca urmeaza sa fie din nou concediat? Poate fi acesta reangajat pe un alt post?

Ba da. Dar termenul de judecata este fixat ptr.data de 22.09.2014.
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Daca s-a anuntat instanta, atunci actiunea va ramane fara obiect si, prin urmare, actiunea se va respinge.

2. Angajatul poate face apel impotriva hotararii primei instante.

3. Nu se poate cere rejudecarea. O noua decizie de concediere implica o noua contestare.

4. In urma revocarii , revine pe postul detinut anterior concedierii si nu pe alt post.

Alte discuții în legătură

Poate fi desfiintat postul unui angajat cat timp acesta este in incapacitate temporara de munca? cristina69 cristina69 Buna ziua. As vrea sa stiu daca este legal ca postul ocupat de o persoana sa fie desfiintat in perioada cat acesta se afla in incapacitate temporara de munca. ... (vezi toată discuția)
Post temporar reinfiintat alinedelea alinedelea Exista in practica instantelor acceptata ca legala expresia [i]Reinfiintarea temporara a unui post numai pentru punerea in executare a hotararii ... (vezi toată discuția)
Reangajare salariat urmata de o viitoare concediere cristina69 cristina69 Buna ziua. V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele: Un fost angajat (care a fost concediat in timp ce se afla in incapacitate temporara ... (vezi toată discuția)